HORNBACH newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals

16e HORNBACH-vestiging geopend in Apeldoorn

Bouwmarktketen blijft groeien

Het is de grootste stad van Gelderland, en dus mag een bouwmarkt van formaat niet ontbreken. Vandaag opent HORNBACH dan ook haar deuren in Apeldoorn. De bouw van de vestiging, die een oppervlakte van zo’n 16.500 m2 heeft, nam een jaar in beslag. Met 3.000 zonnepanelen op het dak is deze HORNBACH-vestiging de eerste in Nederland die zelfvoorzienend in elektriciteit is. Het is de 16e projectbouwmarkt van het familiebedrijf in Nederland en zeker niet de laatste. HORNBACH blijft groeien.

Meerwaarde voor doe-het-zelvers en bouwprofessionals
Gezien de centrale ligging van de projectbouwmarkt aan de rand van de stad, op slechts vijf minuten van snelweg A50, is HORNBACH Apeldoorn goed bereikbaar voor de inwoners en regiogenoten. “We kunnen doe-het-zelvers en bouwprofessionals in het oosten van het land nu nog beter bedienen”, laat Evert De Goede, algemeen directeur HORNBACH Bouwmarkt Nederland, weten. “Advies is een van de belangrijkste pijlers binnen ons merk. Veel van onze medewerkers hebben dan ook een achtergrond in de bouw. We denken mee met de klant, kunnen projecten van A tot Z begeleiden en via onze MontageService zelfs voor klanten uitvoeren. Een grote meerwaarde voor de regio.” De werving van de ruim 150 nieuwe collega’s werd mede via een samenwerking met het UWV en Stedendriehoek & NW Veluwe en WerkgeversServicepunt FactorWerk gerealiseerd.

Expansie: nieuwe vestingen en nieuwe retailformule
HORNBACH Apeldoorn is de tweede Gelderse vestiging en de zestiende in Nederland. De Goede: “En zeker niet de laatste. In Enschede wordt momenteel volop gebouwd aan onze 17e vestiging en in Nijmegen zijn de voorbereidingen van nummer 18 in volle gang. Daarnaast hebben we ons oog laten vallen op locaties in Almelo en Rotterdam. Nog dit jaar lanceren we een nieuwe retailformule op de Nederlandse markt: HORNBACH Vloeren. Een formule waarmee we in het gat tussen bouwmarkten en speciaalzaken springen. De eerste HORNBACH Vloeren wordt geopend in Kerkrade. Verspreid over het land willen we de komende tien jaar meerdere HORNBACH Vloeren-vestigingen openen.”

HORNBACH Apeldoorn in een notendop 
HORNBACH Apeldoorn is gelegen aan De Voorwaarts 750. Op een oppervlakte van 16.500 m2 zijn 120.000 artikelen in grote voorraden aanwezig. De projectbouwmarkt beschikt bovendien over een tuincentrum, dierenafdeling, badkamer- en keukeninspiratiecentrum en een Drive In. Er werken ruim 150 medewerkers bij de projectbouwmarkt. Zij staan zeven dagen per week voor je klaar. HORNBACH Apeldoorn is van maandag tot en met zaterdag geopend van 07.00 tot 21.00 uur, op zaterdag van 08.00 tot 18.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Lees ook ...