HORNBACH newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals

HORNBACHhelpt in actie op IBBO-school Angeliet in Geleen

IBBO-school Angeliet in Geleen geeft onderwijs met veel persoonlijke aandacht voor elke leerling. Er hangt een goede sfeer in het prettige schoolgebouw en omdat zo te houden, was er onderhoud nodig. Een vloer, een muur en een raamkozijn moesten worden vernieuwd en plexiglas moest worden geplaatst. Omdat de school hier onvoldoende budget en mankracht voor had, bleven de klussen liggen. Totdat Stichting HORNBACHhelpt op 4 oktober in actie kwam en het project oppakte.

Ik Ben Bewust Onderwijs (IBBO) bezorgt kinderen van 4 tot 21 jaar een prettige en veilige schooltijd. “Al 13 jaar onderwijzen we vanuit ons hart”, vertellen medeoprichter Gentille Boymans en bestuurssecretaris Herman Boymans. “Het Angeliet in Geleen is de grootste IBBO-vestiging van ons land. De 21 vrijwilligers en onze leerlingen voelen zich allemaal fijn in ons knusse pand. Daar zijn we dan ook zuinig op.”


Met de handen in het haar

Zuinig zijn, betekent onderhoud plegen. En dat was nodig ook. De tweede etage van het schoolgebouw had een nieuwe vloer nodig. Een etage lager moest een raamkozijn opnieuw worden geschilderd. En voor de leslokalen wilden Gentille en Herman plexiglazen ramen regelen en de muren laten verven. Geld en mankracht voor zo’n groot project had het IBBO Angeliet helaas niet. “Onze financiële middelen zijn beperkt. Als particuliere school krijgen wij geen subsidie van het Rijk. We zijn volledig afhankelijk van ouderbijdragen en giften. Bovendien kunnen onze docenten het achterstallig onderhoud niet aanpakken, want zij zijn bezig met lesgeven en leerlingbegeleiding. We zaten dus met de handen in het haar.” Toen de moeder van één van de leerlingen vertelde over Stichting HORNBACHhelpt, kregen Gentille en Herman weer hoop. Ze besloten de stichting meteen te vragen of die iets voor hun school kon betekenen.


Schilderen, plexiglas monteren en een vloertje leggen

Bob Rohenkohl, Projectcoördinator van HORNBACHhelpt, kreeg de aanvraag binnen en hoorde dat een van zijn collega’s het Angeliet kende, want haar kind gaat daar naar school. “Zij was positief over de school, omdat ze het individu altijd op de eerste plaats zetten. Ik hoefde er niet lang over na te denken om hier met een team HORNBACHhelpt-vrijwilligers aan de slag te gaan.” Op woensdag 2 oktober kwam één van de vrijwilligers het project voorbereiden. Hij plakte op de eerste verdieping de lokaalmuren af en schuurde en plamuurde het raamkozijn. Twee dagen later ging het hele team van HORNBACHhelpt aan de slag. Vier vrijwilligers vervingen de linoleumvloer voor een pvc-vloer van 23m2. Ze plaatsten in totaal 8m2 plexiglas, schilderden het geschuurde raamkozijn en gaven de muren van de leslokalen een frisse laag latex. Dankzij de hulp van meerdere IBBO-docenten en kinderen zag alles er om 15.00 uur weer spic en span uit.


Impact maak je samen

Gentille en Herman zijn dolblij met het resultaat: “Het pand ziet er weer prachtig en sfeervol uit. We zijn apetrots op iedereen. Deze dag heeft laten zien wat je allemaal voor elkaar krijgt met eenheid en saamhorigheid.” Bob vond het fijn om dit project te mogen doen voor het Angeliet. “Het hechte team van deze school geeft veel en verlangt er niets voor terug. Ze doen het puur vanuit liefde voor de leerlingen. Dat maakt impact in de lokale gemeenschap en daarom is dit een schoolvoorbeeld van een mooi HORNBACHhelpt-project. Dat de leerlingen ook nog eens meehielpen, was fantastisch!”

Lees ook ...