HORNBACH newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals

Bijna helft Utrechters fanatieke klusser

Vader Amersfoorts gezin maakt bijzonder stapelbunkerbed voor kinderen

43 procent van de inwoners van de provincie Utrecht klust vaker dan eens per maand. Utrecht staat daarmee op de vijfde plek van meest fanatieke klusprovincies van ons land. In de afgelopen vijf jaar zijn Utrechters bovendien meer gaan klussen en pakken ze steeds grotere projecten aan. Dat blijkt uit onderzoek van bouwmarkt Hornbach Nederland naar klusgedrag onder Nederlanders. Een typisch voorbeeld van een gezin dat graag zelf de handen uit de mouwen steekt, is de familie Meerveld uit Amersfoort. Gezinsuitbreiding noopte tot een slimme oplossing voor de slaapkamers. Met als resultaat deze bijzondere, ingenieuze hoogslaper voor de twee zonen.

Uit het onderzoek blijkt dat als de klus geklaard is, meer dan de helft van de ondervraagden het resultaat graag deelt, bijvoorbeeld online. Sjak Meerveld, getrouwd met Corien en vader van vier kinderen, moest bij een gezinsuitbreiding puzzelen over de indeling van hun slaapkamers. Een bijzonder ‘kasteelbunkerstapelbed’ was de oplossing. Aan grote projecten zijn ze inmiddels wel gewend.

“Ja, dit kunnen we”

“Kunnen we dit wel met z’n tweetjes?”, vroegen Sjak en Corien zich af toen ze enkele jaren geleden door hun nieuwe huis liepen. Hun tweede koophuis alweer. “Ja, dit kunnen we, dit gaan we doen! En als je dan ziet wat er nu staat, dan is dat genieten. Door veel te klussen en goed te luisteren naar mensen met ervaring, kun je gewoon veel zelf doen. Inmiddels hebben we 90% van deze huisrenovatie zelf gedaan. We zijn echte klussers geworden, een geoliede klusmachine. Waarin ik vooral van het ruige werk ben en Corien meer van de afwerking. Dat zie je ook weer terug op zolder.”

“Stapelbed, maar toch eigen kamer”

Met een vierde kind op komst moest er geschoven worden. En zo ontstond het idee voor een ‘stapelbunkerbed’ op zolder, voor hun zonen. “We konden daar dankzij een dakkapel plek maken voor twee slaapkamers”, vertelt Sjak. “Om nog meer ruimte te besparen, hebben we eerst voor de één een hoogslaper gebouwd, in de vorm van een kasteel. Met allerlei wereldkaarten aan de muur, uit een oude Bosatlas.” Door de ruimte onder de hoogslaper was er aan de andere kant plek voor een bedstee, in legerstijl. “En zo hebben beide heren een eigen slaapkamer, maar slapen ze eigenlijk toch in een stapelbed. Voor hen is dat heel prettig, omdat ze voorheen ook op één kamer sliepen.”

Lees ook ...