Hornbach newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals

Bijna helft Utrechters fanatieke klusser

Vader Amersfoorts gezin maakt bijzonder stapelbunkerbed voor kinderen

43 procent van de inwoners van de provincie Utrecht klust vaker dan eens per maand. Utrecht staat daarmee op de vijfde plek van meest fanatieke klusprovincies van ons land. In de afgelopen vijf jaar zijn Utrechters bovendien meer gaan klussen en pakken ze steeds grotere projecten aan. Dat blijkt uit onderzoek van bouwmarkt Hornbach Nederland naar klusgedrag onder Nederlanders. Een typisch voorbeeld van een gezin dat graag zelf de handen uit de mouwen steekt, is de familie Meerveld uit Amersfoort. Gezinsuitbreiding noopte tot een slimme oplossing voor de slaapkamers. Met als resultaat deze bijzondere, ingenieuze hoogslaper voor de twee zonen.

Uit het onderzoek blijkt dat als de klus geklaard is, meer dan de helft van de ondervraagden het resultaat graag deelt, bijvoorbeeld online. Sjak Meerveld, getrouwd met Corien en vader van vier kinderen, moest bij een gezinsuitbreiding puzzelen over de indeling van hun slaapkamers. Een bijzonder ‘kasteelbunkerstapelbed’ was de oplossing. Aan grote projecten zijn ze inmiddels wel gewend.

“Ja, dit kunnen we”

“Kunnen we dit wel met z’n tweetjes?”, vroegen Sjak en Corien zich af toen ze enkele jaren geleden door hun nieuwe huis liepen. Hun tweede koophuis alweer. “Ja, dit kunnen we, dit gaan we doen! En als je dan ziet wat er nu staat, dan is dat genieten. Door veel te klussen en goed te luisteren naar mensen met ervaring, kun je gewoon veel zelf doen. Inmiddels hebben we 90% van deze huisrenovatie zelf gedaan. We zijn echte klussers geworden, een geoliede klusmachine. Waarin ik vooral van het ruige werk ben en Corien meer van de afwerking. Dat zie je ook weer terug op zolder.”

“Stapelbed, maar toch eigen kamer”

Met een vierde kind op komst moest er geschoven worden. En zo ontstond het idee voor een ‘stapelbunkerbed’ op zolder, voor hun zonen. “We konden daar dankzij een dakkapel plek maken voor twee slaapkamers”, vertelt Sjak. “Om nog meer ruimte te besparen, hebben we eerst voor de één een hoogslaper gebouwd, in de vorm van een kasteel. Met allerlei wereldkaarten aan de muur, uit een oude Bosatlas.” Door de ruimte onder de hoogslaper was er aan de andere kant plek voor een bedstee, in legerstijl. “En zo hebben beide heren een eigen slaapkamer, maar slapen ze eigenlijk toch in een stapelbed. Voor hen is dat heel prettig, omdat ze voorheen ook op één kamer sliepen.”

Onderstaande gegevens zijn enkel voor persgerelateerde vragen.
Voor overige vragen (zoals over uw bestelling) kunt u terecht bij het contactformulier.


Hornbach Bouwmarkt Nederland
Maarten Post
Telefoon:030 - 266 98 98
E-mail:maarten.post@hornbach.com
Van Hulzen Communicatie
Fenna Zwerver
Telefoon:071 - 560 20 60 / 06 - 42 600 279
E-mail:hornbach@vanhulzencommunicatie.nl
Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 24.000 medewerkers. HORNBACH is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels zeventien vestigingen in ons land. In 2022 riepen consumenten HORNBACH voor de zestiende keer uit tot Beste Bouwmarkt van Nederland. Ook nam HORNBACH dit jaar voor de vijfde keer op rij de Webshop Award Bouwmarkten in ontvangst. HORNBACH kreeg in februari 2022 opnieuw het predicaat Laagste Prijs van de Consumentenbond, de bouwmarkt is 11% goedkoper dan het gemiddelde. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie (ook na aankoop), deskundig advies, uitgebreide service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (je grijpt nooit mis).
Lees ook ...

Volg Hornbach:

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Volg ons

Social wall