HORNBACH newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals
Bouw Hornbach Apeldoorn in zomer van start

Bouw Hornbach Apeldoorn in zomer van start

Raad van State geeft ook groen licht voor bouwmarkt in Enschede

Hornbach start komende zomer met de bouw van haar zestiende Nederlandse vestiging in Apeldoorn. De bouwmarkt, die op de plek van de voormalige Americahal komt te staan, wordt ruim 16.000 m2 groot en beschikt tevens over een volwaardig tuincentrum met dierenafdeling en afhaalcentrum. De opening zal naar verwachting in het najaar van 2021 plaatsvinden.

Het nieuws over de start van de bouw komt op een feestelijk moment. Want vanochtend opende Hornbach in Duiven de deuren van haar eerste Gelderse vestiging. “Het is een heuglijke dag”, reageert Evert de Goede, algemeen directeur Hornbach Bouwmarkt Nederland. “Vandaag vieren we de opening van onze vijftiende Nederlandse vestiging in Duiven. En naast het nieuws over de start van de bouw in Apeldoorn, mag ik ook meedelen dat we ons ook mogen gaan voorbereiden op de bouw van onze zeventiende Nederlandse vestiging in Enschede. Daarmee liggen we op koers om onze ambitie, vijfentwintig vestigingen, waar te maken.”

Groen licht voor Hornbach Enschede
Vandaag gaf de Raad van State de bouwmarktketen groen licht om te bouwen aan de Kuipersdijk in Enschede. Daarmee is een cruciale stap gezet. Door het positieve oordeel van de Raad van State zijn zowel het bestemmingsplan als de vergunning onherroepelijk. De voorbereidingen voor de bouw gaan direct van start. Hornbach Enschede wordt de tweede vestiging van de bouwmarktketen in de provincie Overijssel. Met een oppervlakte van 17.000m2 belooft het een walhalla voor klussend Enschede en omstreken te worden.

Lees ook ...