Hornbach newsroom Persportaal van Hornbach Nederland voor mediaprofessionals

Bouw HORNBACH Enschede gestart

Zeventiende Nederlandse vestiging opent deuren eerste helft 2022

HORNBACH is gestart met de bouw van haar zeventiende Nederlandse vestiging in Enschede. Het is de tweede projectbouwmarkt van het Duitse familiebedrijf op Overijsselse bodem. Na de opening van HORNBACH Duiven in januari 2019 zet de groei van de bouwmarktketen door. HORNBACH is ondertussen ook aan het bouwen in Apeldoorn en treft voorbereidingen voor verdere expansie. In Enschede zal HORNBACH haar deuren openen in de eerste helft van 2022.

“Wij zijn trots te kunnen melden dat HORNBACH in de eerste helft van 2022 ook in Enschede gevestigd is”, zegt Evert de Goede, algemeen directeur HORNBACH Bouwmarkt Nederland. “Onlangs is de bouw gestart en we kunnen klussend Enschede en omstreken volgend jaar dan ook eindelijk onze toegevoegde waarde tonen.” HORNBACH Enschede verrijst op het voormalige DCW-terrein aan de Zuiderval en is straks uitstekend bereikbaar via afslag 25 van de A35.

Duurzaam project, nieuwe uitstraling
Inmiddels is aannemer Ten Brinke Bouw begonnen met diverse voorbereidende grondwerkzaamheden. De Goede vervolgt: “Dit keer slaan we geen eerste paal. De kantoren en algemene ruimtes worden vervaardigd uit een prefab betonconstructie. De bouwmarkt zelf bestaat uit een staalconstructie. Natuurlijk voert oranje de boventoon in het ontwerp, maar daarbij krijgt deze vestiging een nieuwe look & feel, zowel buiten als binnen. Zo worden de zuid- en westgevel voorzien van sandwich gevelplaten en profilit-beglazing, geplaatst in een prefab betonnen kaderconstructie. Dat geeft niet alleen een architectonisch hoogwaardige uitstraling, maar is ook sterk isolerend. Het dak wordt bedekt met PVC, wat een lange levensduur heeft en volledig recyclebaar is.” Op het dak van de bouwmarkt worden bovendien 3.000 zonnepanelen geïnstalleerd. Daarmee wordt zo’n 1.000 megawattuur elektriciteit per jaar opgewekt. Genoeg om zelfvoorzienend te zijn én stroom terug te leveren aan het netwerk. Ook wordt HORNBACH Enschede aangesloten op het duurzame stadswarmtenet van de stad.

Projectbouwmarkt met tuincentrum en drive-in
Met een oppervlakte van 17.000 m2 belooft de bouwmarkt een waar klusparadijs te worden. De Goede vervolgt: “Met een assortiment van 120.000 artikelen vind je bij ons voor elk project de juiste materialen. Maar we bieden in Enschede straks ook volop inspiratie. Bijvoorbeeld in ons badkamer- en keukencentrum. HORNBACH Enschede zal bovendien beschikken over een volwaardig tuincentrum, ruime dierenafdeling en een Drive In.”

Expansie
HORNBACH Enschede wordt de zeventiende vestiging van de Duitse bouwmarktketen in Nederland. In Apeldoorn wordt momenteel gebouwd aan de zestiende vestiging, die dit najaar al zijn deuren opent. De Goede besluit: “Maar ik verwacht niet dat de teller op 17 blijft steken. We zien nog volop groeimogelijkheden in ons land. Op de planning staan onder andere vestigingen in Almelo, Nijmegen en Rotterdam.”

Onderstaande gegevens zijn alleen voor persgerelateerde vragen.
Voor overige vragen (zoals over uw bestelling) kunt u terecht bij het contactformulier.


Hornbach Bouwmarkt Nederland
Maarten Post
Telefoon: 030 - 266 98 98
E-mail: maarten.post@hornbach.com
Van Hulzen Communicatie
Fenna Zwerver
Telefoon: 071 - 560 20 60 / 06 - 42 600 279
E-mail: hornbach@vanhulzencommunicatie.nl
Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 24.000 medewerkers. HORNBACH is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels zeventien projectbouwmarkten en één HORNBACH Vloeren vestiging in ons land. In 2022 riepen consumenten HORNBACH voor de zestiende keer uit tot Beste Bouwmarkt van Nederland. Ook nam HORNBACH dit jaar voor de vijfde keer op rij de Webshop Award Bouwmarkten in ontvangst. HORNBACH kreeg in februari 2022 opnieuw het predicaat Laagste Prijs van de Consumentenbond, de bouwmarkt is 11% goedkoper dan het gemiddelde. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie (ook na aankoop), deskundig advies, uitgebreide service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (je grijpt nooit mis).

Volg Hornbach:

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Volg ons

Social wall