HORNBACH newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals

Bouw HORNBACH Nijmegen van start

Achttiende vestiging bouwmarkt opent tweede helft 2023

Goed nieuws voor klussers in Nijmegen en omgeving: HORNBACH bouwt en groeit door! De bouw van de nieuwe vestiging is van start. Het is maar liefst de achttiende projectbouwmarkt van het familiebedrijf in Nederland, en de derde in Gelderland. De Nijmeegse vestiging opent haar deuren de tweede helft van 2023.

HORNBACH Nijmegen wordt gebouwd aan de Wendelring 3, op de plek van het voormalige P&R-terrein Nijmegen-Noord langs de N325. Een trotse vestigingsmanager Niels van Essen kijkt ernaar uit: “Voor de zomervakantie heeft onze aannemer Dura Vermeer al de eerste voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd, zoals de riolering. Inmiddels is al een flink deel van de fundering gelegd van de projectbouwmarkt. Zodra eind september wordt gestart met de staalconstructie kan iedereen de bouwmarkt zien verrijzen aan de horizon.” Met een oppervlakte van bijna 20.000 m2, inclusief een grote Drive-in van 4.500 m2, wordt de Nijmeegse vestiging een paradijs voor doe-het-zelvers en bouwprofessionals. “Straks kunnen we iedereen in de regio Nijmegen helpen bij hún projecten. Vanaf een fantastische locatie met een gloednieuwe ontsluiting. Zo is onze vestiging snel en simpel te bereiken.”

Duurzaamheid
Qua architectuur heeft HORNBACH veel rekening gehouden met de omgeving en het milieu. De nieuwe vestiging krijgt bijvoorbeeld zonnepanelen en wordt aangesloten op de duurzame stadsverwarming. Ook de inpassing in het groene landschap speelde een grote rol bij het ontwerp. Er komen onder andere sedumdaken, die niet voor niets ook wel ‘groendaken’ worden genoemd, vanwege de vetplantjes die erop groeien. Dat geeft de daken niet alleen een natuurlijke uitstraling, maar maakt ze ook nog eens milieuvriendelijk. Het groen zal vanuit het gebouw doorlopen tot op de parkeerplaats, en de afwatering van het hemelwater gebeurt via een wadi.

Economische prikkel
Ook op een andere manier is de komst van HORNBACH Nijmegen goed nieuws: met 180 directe arbeidsplaatsen voor full- en parttimers geeft de projectbouwmarkt de hele regio een stevige economische prikkel. “Deskundig advies naar onze klanten toe vinden wij erg belangrijk. En daarvoor zijn vakbekwame, flexibele en enthousiaste mensen nodig,” zegt Niels van Essen. “We zijn de werving al gestart en daar gaan we de komende maanden mee verder. Het effect van onze vestiging op de lokale werkgelegenheid is eigenlijk twee keer zo groot. Ook indirect zorgt de nieuwe bouwmarkt namelijk voor 150 extra arbeidsplaatsen, bijvoorbeeld voor dienstverlenende bedrijven op het gebied van veiligheid, schoonmaak en catering. Een win-win situatie!”

Lees ook ...