HORNBACH newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals

Christopher Lewis pakt titel ‘Beste Klusser van Zwolle’

Wethouder René de Heer reikt bokaal uit bij Hornbach

Het kostte hem bloed, zweet en tranen, maar Christopher Lewis heeft hem te pakken: de felbegeerde titel ‘Beste Klusser van Zwolle’. Afgelopen zaterdag vond de finale van deze wedstrijd plaats bij Hornbach. Een strijd die georganiseerd werd ter ere van de opening van de nieuwe vestiging van de bouwmarkt. Wethouder en locoburgemeester van de stad, René de Heer, zag samen met ruim honderd toeschouwers hoe Lewis won, en overhandigde hem de trofee.

“Het was een superspannende wedstrijd”, laat de 34-jarige jarige Christopher Lewis weten. Zijn zus en een goede vriendin zijn speciaal voor de finale uit Amsterdam naar Zwolle gekomen om hem aan te moedigen. “De tegenstanders waren goed en het verschil tussen ons was klein. Jammer dat mijn vrouw er niet bij kon zijn. Zij is hoogzwanger en we verwachten binnenkort ons tweede kindje. Maar wat ben ik blij dat ik deze prijs mee naar huis mag nemen! Ik kom uit een echte klusfamilie. Echt gaaf dat ik mij de Beste Klusser van Zwolle mag noemen. Ik woon hier sinds 2002 en ben destijds naar Zwolle gekomen om informatica te studeren.”

Spijkers met koppen slaan
De acht finalisten plaatsten zich via voorrondes. Die vonden plaats in de pop-up store van Hornbach die de afgelopen weekenden in het centrum van Zwolle stond. “De finale bestond uit twee rondes”, legt Lewis uit. “In de eerste ronde kregen we de opdracht zo snel mogelijk een fietskrat in elkaar te zetten. De snelste twee kandidaten gingen door naar de finaleronde. Een ronde waarin we vragen moesten beantwoorden over Hornbach, Zwolle en klussen. Bij elk goed antwoord mochten we op een spijker slaan. Degene die de spijker als eerste volledig in de boomstronk had zitten, won. Het verschil was slechts een millimeter.”

De acht finalisten, de helden van Zwolle, zijn:

Bas de Backer, 37 jaar                       Christopher Lewis, 34 jaar
Wilfred Blok, 46 jaar                          Jerry Rigter, 30 jaar
Camu Eser, 57 jaar                            Mirjan Ringnalda, 36 jaar
Michel Exel, 37 jaar                           John Sprokholt, 51 jaar

Hamer met blauwe vingers
Michel Exel, 37 jaar, eindigde op een goede tweede plaats. Hij werd toegejuicht door zijn vrouw Amanda en tienjarige dochter Demi. “Jammer, net niet gewonnen. Maar ik gun het Christopher wel. Ik vond het geweldig om mee te doen. En ik ben heel blij met de hamer met blauwe vingers!”

Gezicht Hornbach Zwolle
Wethouder René de Heer was getuige van de strijd. Aan hem de eer de bokaal aan de winnaar te overhandigden. “Het was echt bloedstollend. En bovendien ontzettend druk! Leuk om te zien dat Zwollenaren door deze actie nog gemotiveerder worden om te klussen”, laat de wethouder weten. Naast de bokaal en eeuwige roem vergaart Christopher Lewis ook faam met deze overwinning. Tijdens de eerstvolgende campagne van Hornbach zal Lewis o.a. te zien zijn op posters in bushokjes in Zwolle en omstreken.

Lees ook ...