HORNBACH newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals
Consumentenbond: Hornbach goedkoopste bouwmarkt

Consumentenbond: Hornbach goedkoopste bouwmarkt

Prijzen doe-het-zelfartikelen 13% goedkoper bij Beste Bouwmarkt van Nederland

Onderzoek van de Consumentenbond wijst uit dat Hornbach wederom de goedkoopste bouwmarkt van Nederland is. De belangenorganisatie onderzocht de prijzen van ruim 150 doe-het-zelfartikelen bij tien verschillende bouwmarktketens en drie webwinkels. De prijzen van de onderzochte producten, van gereedschap tot verf, zijn bij Hornbach gemiddeld 13% goedkoper.

“Wij bieden consumenten altijd de laagste prijs”, zegt Hans van Bemmel, Hoofd Inkoop Hornbach. “Het is mooi dat het onafhankelijke onderzoek van de Consumentenbond dit bevestigt. Eind vorig jaar zijn we voor de twaalfde keer uitgeroepen tot ‘Beste Bouwmarkt van Nederland’. We zijn er trots op dat we naast de Beste Bouwmarkt ook de goedkoopste zijn.”

Laagsteprijsgarantie
Hornbach doet niet aan aanbiedingen of kortingsacties. Van Bemmel legt uit: “Via onze laagsteprijsgarantie zijn we altijd de goedkoopste. Als je bij een andere bouwmarkt een identiek artikel goedkoper aantreft, krijg je dat artikel bij ons voor de gevonden prijs en nog eens 10% extra korting voor de tip. Dit geldt zelfs voor producten die bij andere bouwmarkten in de aanbieding zijn. De laagsteprijsgarantie is sinds jaar en dag een van onze bouwstenen.”

13% goedkoper dan gemiddeld
De Consumentenbond peilde de prijzen van 156 producten, zoals handgereedschap, verf, montage-, reparatie- en onderhoudsspullen, bouwmaterialen en hout, bij tien bouwmarktketens en drie webshops. “Hornbach is veruit de goedkoopste bouwmarkt. De Duitse reus is voor de door ons onderzochte producten 13% goedkoper dan gemiddeld.” (Bron: Consumentengids april 2018)

Lees ook ...