HORNBACH newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals

Consumentenbond: weer laagste prijzen bij Hornbach

Goedkoopste aanbieder tuinbenodigdheden tweede paasdag geopend

Volgens de Consumentenbond is Hornbach ook dit jaar weer dé bouwmarkt annex tuincentrum met de laagste prijzen. Dit blijkt uit onderzoek naar het gemiddeld prijsniveau van een kleine tweehonderd A-merken. De prijspeiling vond plaats bij tien winkelketens en vier webwinkels en richtte zich specifiek op tuinbenodigdheden. Hornbach blijkt over de gehele linie de goedkoopste. Niet alleen de lage prijs maakt hierbij indruk. Ook wat betreft het assortiment onderscheidt de bouwmarkt zich in positieve zin van de concurrenten.

“Wij hebben altijd de laagste prijs en mét garantie”, zegt Michel van Slingerland, marketingmanager bij Hornbach. “We proberen daarom de prijzen op de markt zo nauwkeurig mogelijk in de gaten te houden, maar het komt helaas weleens voor dat wij te laat merken dat onze concurrenten stunten met de prijs. Wanneer mensen daardoor de producten ergens anders goedkoper kunnen krijgen, doen wij van die prijs nog eens 10% af. Al weten wij zelf dat we de goedkoopste zijn, het is toch altijd prettig wanneer een onafhankelijke instantie als de Consumentenbond dit nog eens bevestigt.” Het tuinseizoen is geopend, de schappen zijn gevuld. De laagste prijzen én het grootste assortiment: over hoe een koe een haas vangt. Ervaar het allemaal zelf op tweede paasdag. Bij Hornbach.

‘7 à 8 procent goedkoper dan gemiddeld’
“Het tuinseizoen is aangebroken, dus zijn we benieuwd waar tuinbenodigdheden het voordeligst zijn. Onze prijspeiling richtte zich op 193 producten van tien winkelketens en vier webshops. Het ging om A-merkproducten uit één van de volgende categorieën: bloempotten, gereedschap, tuinslangen en -sproeiers, graszaad, mest en reinigings- en bestrijdingsmiddelen. Bol.com komt in deze prijspeiling als duurste naar voren: de webshop is voor tuinartikelen maar liefst 24% duurder dan gemiddeld. Hornbach is het goedkoopst. Bij sommige artikelen is het prijsverschil tussen Hornbach en o.a. bol.com, Formido, Karwei of Tuincentrum.nl wel enorm. Neem de middelgrote bloempotschotel van Elho. Die kost bij Bol.com € 5,50, bijna vier keer zo veel als bij Hornbach (€ 1,49). Voor groene-aanslagverwijderaar van HG betaal je bij Hornbach € 3,55 minder dan bij Bol.com. Op kortingsacties van andere winkels heeft Hornbach een antwoord: zijn laagsteprijsgarantie geldt ook voor acties van andere winkels, dan gaat er nog 10% van die prijs af. Ook andere ketens hebben een laagsteprijsgarantie, maar die beperkt zich vaak tot specifieke artikelen. Per productgroep verschilt het waar je het goedkoopst uit bent. Hornbach is over de hele linie het voordeligst. Gemiddeld is de bouwmarkt 7 à 8 procent goedkoper.” (Bron: Consumentengids, april 2016)

Lees ook ...