Hornbach newsroom Persportaal van Hornbach Nederland voor mediaprofessionals

COVID-19 Update

Maatregelen zorgen voor 1,5 meter afstand

Hornbach heeft de afgelopen periode strikte maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus te beperken. De gezondheid en veiligheid van de medewerkers en klanten staan hierbij voorop. Waar de maatregelen buiten tot een wachtrij kunnen leiden, zorgen ze er in de vestiging voor dat de bezoekers zich gegarandeerd aan de verplichte 1,5 meter afstand houden.

Zondag 22 maart sloot Hornbach eenmalig de deuren van al haar bouwmarkten in Nederland. Dit om de medewerkers rust te gunnen en nieuwe maatregelen in de vestigingen te treffen. Zo werden er onder andere schermen bij de kassa’s geplaatst om de hygiëne te kunnen garanderen en bij balies een ombouw geplaatst om afstand te creëren. Maatregelen die er samen met de al geldende regels voor zorgen dat inkopen doen bij Hornbach veilig blijft. Het winkelen is momenteel anders dan iedereen gewend is, maar inkopen doen bij de bouwmarkt is in deze tijd bovenal functioneel. De oproep blijft dan ook aan alle bezoekers om alléén te komen en zich te houden aan de maatregelen.

Rust en afstand in de vestiging
Sinds vorige week maandag 16 maart reguleert Hornbach het aantal bezoekers in haar bouwmarkten. Beveiligers en verkeersregelaars zien erop toe dat er één persoon tegelijk naar binnen gaat en dus geen gezinnen. Binnen wordt bovendien gemonitord waar klanten zich bevinden en in drukke gangpaden wordt het aantal klanten actief bijgestuurd. Deze maatregelen zorgen ervoor dat consumenten soms buiten in de rij moeten staan voordat zij naar binnen kunnen. Hierdoor lijkt het misschien drukker dan anders, maar het doseren van de bezoekers zorgt er juist voor dat er binnen genoeg ruimte is om afstand van elkaar te houden. De verplichte 1,5 meter afstand wordt hierbij strikt gehandhaafd

Onderstaande gegevens zijn alleen voor persgerelateerde vragen.
Voor overige vragen (zoals over uw bestelling) kunt u terecht bij het contactformulier.


Hornbach Bouwmarkt Nederland
Maarten Post
Telefoon: 030 - 266 98 98
E-mail: maarten.post@hornbach.com
Van Hulzen Communicatie
Fenna Zwerver
Telefoon: 071 - 560 20 60 / 06 - 42 600 279
E-mail: hornbach@vanhulzencommunicatie.nl
Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 24.000 medewerkers. HORNBACH is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels zeventien projectbouwmarkten en één HORNBACH Vloeren vestiging in ons land. In 2022 riepen consumenten HORNBACH voor de zestiende keer uit tot Beste Bouwmarkt van Nederland. Ook nam HORNBACH dit jaar voor de vijfde keer op rij de Webshop Award Bouwmarkten in ontvangst. HORNBACH kreeg in februari 2022 opnieuw het predicaat Laagste Prijs van de Consumentenbond, de bouwmarkt is 11% goedkoper dan het gemiddelde. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie (ook na aankoop), deskundig advies, uitgebreide service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (je grijpt nooit mis).

Volg Hornbach:

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Volg ons

Social wall