HORNBACH newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals

Dit zijn de finalisten van de Beste Klusser van Nederland 2022

Bloedstollende tv-finale op zaterdag 26 november 19.00 uur te zien bij Veronica

De drie finalisten die het tegen elkaar gaan opnemen in de finale van de Beste Klusser van Nederland 2022 zijn bekend. Het zijn Erik Dibbets uit Oudkarspel, Orlando Pfister uit Berkel en Rodenrijs en Rutger van Asselt uit Nunspeet. De prestigieuze verkiezing wordt dit jaar al voor de zesde keer georganiseerd. Het veroveren van een finaleplek was alles behalve makkelijk voor deze drie klushelden. Ze moesten eerst alle deelnemers in hun eigen regio overtreffen. En vervolgens wachtte hen een pittige kwalificatieproef waarin ze het moesten opnemen tegen de regiowinnaars uit de rest van het land. Ook die strijd overleefden zij en dat leverde Erik, Orlando en Rutger een plek op in de bloedstollende tv-finale die op zaterdag 26 november om 19.00 uur te zien is bij Veronica.

De weg naar de finale begon voor de drie finalisten deze zomer. Zij zonden hun eigen project in voor de regionale voorrondes van de Beste Klusser van Nederland georganiseerd door HORNBACH. Voor de 28-jarige storingsmonteur Erik was dat project zijn nieuwe huis. Eerder dit jaar kocht hij een bouwval dat hij aan het verbouwen is tot een paleis. Een enorme klus waarmee hij zich inschreef voor HORNBACH’s verkiezing in zijn regio Zaandam. Gymleraar Orlando schreef zich in als kandidaat voor de regio Wateringen. Dat deed hij met een duurzaam houten speelhuis dat hij bouwde voor zijn twee kinderen. En het was in de regio Zwolle waar ingenieur Rutger zich inschreef. Dat deed hij met de caravan die hij volledig zelf ontwierp en vanaf de grond eigenhandig opbouwde. De jury was onder de indruk van het vakmanschap en doorzettingsvermogen van de drie en riep hen uit tot winnaars van hun eigen regio.

Kwalificatieproef: bouw een XL-katapult
Als Beste Klussers van hun eigen regio’s, mochten Erik, Orlando en Rutger meedoen aan de strijd om een plek in de landelijke finale. Tijdens een uitdagende kwalificatieproef namen zij het op tegen de andere regiowinnaars. De opdracht: bouw een XL-katapult. Daarvoor kregen ze drie uur de tijd. De deelnemers mochten alle materialen van HORNBACH gebruiken die ze nodig hadden. Het was zwoegen en zweten en Maxim Hartman liep er als presentator ook nog eens dwars doorheen op zijn kenmerkende manier. Een vakjury beoordeelde de projecten onder andere op constructie, creativiteit en afwerking. Daarbij moest de katapult een bal van maar liefst vijf kilo kunnen afvuren. Erik, Orlando en Rutger voerden hun katapultproject volgens de jury het best uit en sleepten daarmee de drie felbegeerde finaletickets in de wacht. Bekijk hier de kwalificatieproef: https://www.youtube.com/watch?v=-jA_AfxOhnI&t=2s

Zinderende tv-finale
Binnenkort staan de drie klushelden dus in de finale van De Beste Klusser van Nederland 2022. De competitie is moordend. Tijdens de kwalificatieproef werd al duidelijk dat ze niet voor elkaar onderdoen. Wat de finaleopdracht ook wordt, Erik, Orlando en Rutger moeten al hun kluskennis, doorzettingsvermogen en creativiteit uit de kast trekken en zichzelf overtreffen om de uiterst kritische vakjury te overtuigen van hun kwaliteiten. De zinderende finale is zaterdag 26 november om 19.00 uur te zien op tv bij Veronica. Zo kan heel Nederland zien hoe Erik, Orlando en Rutger strijden om de titel Beste Klusser van Nederland 2022, eeuwige roem én de gouden hamer.

Lees ook ...