HORNBACH newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals

Dít zijn de regiowinnaars van de Beste Klusser van Nederland 2022

TV-finale op 26 november bij Veronica

De eerste ronde van de door HORNBACH georganiseerde Beste Klusser van Nederland klusstrijd zit erop. Honderden professionals en doe-het-zelvers uit heel het land schreven zich in voor de verkiezing die dit jaar al voor de zesde keer plaatsvindt. De regiowinnaars nemen het tijdens de kwalificatieproef tegen elkaar op om te strijden voor een plek in de ijzingwekkende landelijke finale die op zaterdag 26 november om 19.00 te zien is op tv bij Veronica.

De regionale verkiezing was nog maar de eerste stap van HORNBACH’s zoektocht naar de Beste Klusser van Nederland. Inschrijven konden de deelnemers tot en met 16 oktober door hun mooiste klusproject met foto’s en video’s te uploaden via de website www.debesteklusservannederland.nl. De vakkundige jury die alle projecten kritisch heeft beoordeeld, was wederom overweldigd bij het zien van zoveel klustalent in Nederland.

Dit zijn de regiowinnaars die kans maken op een plek in de landelijke finale:

Bartel Bosman – Regio Alblasserdam
Andre van Rijn – Regio Amsterdam
Danny Böröcz – Regio Nieuwerkerk
Erik Leijendeckers – Regio Best
Hans Romme – Regio Breda
Ingrid van den Arend – Regio Den Haag
Thomas van Helden – Regio Duiven
Ray Blom – Regio Geleen
Ruud Vergeylen – Regio Tilburg
Orlando Pfister – Regio Wateringen
Erik Dibbits – Regio Zaandam
Rutger van Asselt – Regio Zwolle
Axel Reinders – Regio Apeldoorn
Bas Voortman – Regio Enschede

Kwalificatieproef: bouw een XL-katapult
Om kans te maken op één van de slechts drie finaleplekken, moeten de regiowinnaars een kwalificatieproef afleggen. Iedereen moet eigenhandig een XL-katapult bouwen. Daarvoor krijgen ze drie uur de tijd en alle materialen die ze nodig hebben. Het wordt dus zwoegen en zweten voor de deelnemers onder de bezielende leiding van presentator Maxim Hartman. Een vakjury beoordeelt de projecten onder andere op constructie, creativiteit en afwerking. Daarbij moet de katapult een bal van maar liefst vijf kilo kunnen afvuren. De drie regiowinnaars die het er bij de kwalificatieproef het beste vanaf brengen, verdienen een plek in de spectaculaire finale.

Zinderende tv-finale
De drie finalisten gaan op zaterdag 26 november de strijd met elkaar aan in de finale van De Beste Klusser van Nederland 2022 waarvan tv-zender Veronica verslag zal doen. De finalisten krijgen een project voor de kiezen waarbij ze al hun kluskennis, doorzettingsvermogen en creativiteit uit de kast moeten trekken. Ze zullen zichzelf moeten overtreffen om de uiterst kritische en vakkundige jury te overtuigen van hun klustalent. Heel Nederland kan deze drie klussers in actie zien om 19.00 uur bij Veronica waar zij gaan strijden om de titel Beste Klusser van Nederland 2022, eeuwige roem én de gouden hamer.

De finalisten worden op 11 november op www.debesteklusservannederland.nl bekend gemaakt.

Lees ook ...