Hornbach newsroom Persportaal van Hornbach Nederland voor mediaprofessionals
Eenmalige extra uitkering voor alle medewerkers HORNBACH

Eenmalige extra uitkering voor alle medewerkers HORNBACH

Blijk van waardering als onderdeel van nieuwe cao DHZ-branche

Medewerkers in de vestigingen van HORNBACH krijgen in december 2020 een eenmalige extra uitkering van 2%. Dat maakt de projectbouwmarkt vandaag bekend. De uitkering is onderdeel van de nieuwe cao doe-het-zelfbranche (DHZ), waar vandaag een akkoord over is bereikt. HORNBACH heeft zich in het bijzonder hard gemaakt voor de extra uitkering, als blijk van waardering voor de inzet van de medewerkers in de bouwmarkten het afgelopen coronajaar.

“2020 zullen we niet snel vergeten”, vertelt Evert de Goede, Algemeen Directeur HORNBACH Nederland. “Sinds begin maart zetten onze medewerkers alles op alles om inkopen doen in onze bouwmarkten in goede banen te leiden. Met een fiks aantal coronamaatregels op de werkvloer, vroeg dat de nodige extra inspanning. Nu we vanwege de lockdown tijdelijk gesloten zijn, is opnieuw aanpassingsvermogen vereist om klanten van dienst te blijven, via online bestellingen en het reserveren en afhalen van producten. Maar dankzij hun onvermoeibare inzet lukt het ook nu om een veilige winkelomgeving te creëren, in een tijd waarin de gezondheid van onze medewerkers en klanten topprioriteit is. Daar ben ik enorm trots op en ben ik hen buitengewoon dankbaar voor.”

Waardering
Medewerkers die werkzaam zijn in de bouwmarkten ontvangen de extra uitkering in december 2020. In aanvulling op de afspraken binnen de branche, kent HORNBACH ook een eenmalige extra uitkering toe aan de medewerkers van het hoofdkantoor en de klantenservice. De Goede vervolgt: “De eenmalige uitkering is op zijn plaats en nog eens een extra waardering aan iedereen. De druk op onze medewerkers is sinds de komst van het coronavirus enorm hoog. Eind maart hebben we onze bouwmarkten dan ook eenmalig op zondag gesloten, om een beetje op adem te kunnen komen.”

Akkoord nieuw cao loongebouw
De eenmalige extra uitkering is onderdeel van de nieuwe cao DHZ, waar vandaag een akkoord over is bereikt. De cao geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 mei 2020 en kent een looptijd van 20 maanden, tot en met 31 december 2021. De partijen zijn een nieuw, toekomstbestendig cao loongebouw overeengekomen met een gemiddelde loonstijging van 3,5%. Naast aanpassing van het loongebouw is afgesproken dat de salarissen van medewerkers met een loon boven de schalen worden verhoogd met 1,5%. Beide loonstijgingen worden ingevoerd met ingang van 1 februari 2021. Een brede studie naar de inzetbaarheid en zeggenschap van medewerkers op roosters staat komend jaar hoog op de agenda. Ook de beloning van werken op bijzondere uren zal in de brede studie worden meegenomen.

Onderstaande gegevens zijn alleen voor persgerelateerde vragen.
Voor overige vragen (zoals over uw bestelling) kunt u terecht bij het contactformulier.


Hornbach Bouwmarkt Nederland
Annelies Melis
Telefoon: +31 (0)30 - 266 98 98
E-mail: annelies.melis@hornbach.com
Van Hulzen Communicatie
Fenna Zwerver
Telefoon: 071 - 560 20 60 / 06 - 42 600 279
E-mail: hornbach@vanhulzencommunicatie.nl
Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 24.000 medewerkers. HORNBACH is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels zeventien projectbouwmarkten en één HORNBACH Vloeren vestiging in ons land. In 2022 riepen consumenten HORNBACH voor de zestiende keer uit tot Beste Bouwmarkt van Nederland. Ook nam HORNBACH dit jaar voor de vijfde keer op rij de Webshop Award Bouwmarkten in ontvangst. HORNBACH kreeg in februari 2022 opnieuw het predicaat Laagste Prijs van de Consumentenbond, de bouwmarkt is 11% goedkoper dan het gemiddelde. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie (ook na aankoop), deskundig advies, uitgebreide service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (je grijpt nooit mis).

Volg Hornbach:

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Volg ons

Social wall