Hornbach newsroom Persportaal van Hornbach Nederland voor mediaprofessionals
Eindelijk weer seks in je tuin

Eindelijk weer seks in je tuin

Hornbach lanceert opwindende campagne

Vurig vrijende slakken, duizendpoten, kevers en libellen … Beelden van vrijende insecten krijg je niet meer van je netvlies. Ze zetten je aan het denken. En dat is precies wat Hornbach wil bereiken met haar nieuwe voorjaarscampagne, ‘Breng leven in je tuin’. Een bewustzijnscampagne in typische Hornbach-stijl, ontwikkeld door reclamebureau Heimat.

“Bewustzijn vergroten over biodiversiteit. Dat is waar deze campagne om draait”, vertelt Maarten Post, Marketing Manager Hornbach Bouwmarkt Nederland. En zoals je van ons gewend bent, pakken we dat groots aan. Want als je echt iets wilt veranderen, moet je indruk maken. En dus brengen we ongegeneerd in beeld waar het om draait: voortplanting. We roepen massaal op tuinen te creëren waarin ook insecten zich vermaken.”

Leven in je tuin
Dat is nodig, want het is slecht gesteld met de biodiversiteit in ons land. Maarten Post vervolgt: “Door meer bloemen en planten te poten en milieuvriendelijke tuinproducten te gebruiken, kunnen we met elkaar de biodiversiteit vergroten. Zo breng je letterlijk meer leven in je tuin, het centrale thema van deze campagne. In de commercial, die aan de basis van deze campagne staat, zie je gepassioneerde insecten met elkaar paren. Ze voelen zich duidelijk op hun gemak in hun omgeving. Met een beetje meer groen wordt de tuin een leefruimte waarin iedereen kan genieten. Onze projectbouwmarkten beschikken over een volwaardig tuincentrum. Daar vind je alles om jouw tuin te transformeren tot een klimaatbestendig insectenparadijs.”

Campagne
De crossmediale campagne start op 4 maart en omvat een tv- en radiocommercial, online video, social media en bioscoopreclame. In Out of Home is de campagne onder meer langs snelwegen te zien op masten met 2D-insecten. De campagne wordt instore doorvertaald met activiteiten zoals een XL-insectenmemoryspel, het maken van insectenhotels en tuinadviesdagen over het vergroenen van je tuin. De campagne draait ook in Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg, Slowakije, Tsjechië en Zwitserland.

Credits:
Agentschap: HEIMAT, Berlijn
Productie: CZAR Film GmbH
Regie: Hauke Hilberg
Muziek: Dora Hall “I love the outdoors”, van Jill Jackson en Seymour Miller (producent: Level Two Music)
Sound design: Loft Tonstudios GmbH, Berlijn
Print: Illusion CGI Studio

Onderstaande gegevens zijn alleen voor persgerelateerde vragen.
Voor overige vragen (zoals over uw bestelling) kunt u terecht bij het contactformulier.


Hornbach Bouwmarkt Nederland
Annelies Melis
Telefoon: +31 (0)30 - 266 98 98
E-mail: annelies.melis@hornbach.com
Van Hulzen Communicatie
Fenna Zwerver
Telefoon: 071 - 560 20 60 / 06 - 42 600 279
E-mail: hornbach@vanhulzencommunicatie.nl
Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 24.000 medewerkers. HORNBACH is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels zeventien projectbouwmarkten en één HORNBACH Vloeren vestiging in ons land. In 2022 riepen consumenten HORNBACH voor de zestiende keer uit tot Beste Bouwmarkt van Nederland. Ook nam HORNBACH dit jaar voor de vijfde keer op rij de Webshop Award Bouwmarkten in ontvangst. HORNBACH kreeg in februari 2022 opnieuw het predicaat Laagste Prijs van de Consumentenbond, de bouwmarkt is 11% goedkoper dan het gemiddelde. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie (ook na aankoop), deskundig advies, uitgebreide service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (je grijpt nooit mis).

Volg Hornbach:

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Volg ons

Social wall