HORNBACH newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals

Elfde vestiging opent in elfde maand haar deuren

Beste bouwmarkt ook in Best

Het wachten is voorbij: onder grote belangstelling is vandaag Hornbach Best geopend. Deze gecombineerde bouwmarkt en tuincentrum heeft een winkeloppervlakte van bijna 20.000 vierkante meter. Het is de elfde Nederlandse vestiging van de bouwmarktketen, gerealiseerd in een voor de bouwsector nog altijd lastige tijd. Reden voor Hornbach om tijdens de openingsdag uit te pakken met een dag vol festiviteiten.

“Al voor dag en dauw stonden de eerste bezoekers te trappelen om naar binnen te gaan”, aldus Evert de Goede, algemeen directeur van Hornbach Nederland, die terugkijkt op een geslaagde dag. “Het geeft een goed gevoel om met zo’n feestelijke dag de periode van opbouwen af te sluiten en de deuren te openen voor het publiek, want daar gaat het natuurlijk allemaal om. We zijn er trots op dat de vestiging in Best na al het harde werk nu officieel geopend is. Een dag als vandaag is de ideale manier om Hornbach in al haar facetten te presenteren en voor de omgeving een mooie manier om kennis met ons te maken. Niet alleen kunnen klussers uit de regio Best en Eindhoven nu bij ons terecht voor een assortiment dat ruim vijf keer zo groot is als bij de gemiddelde bouwmarkt, maar de aanwezigheid van Hornbach biedt ook werkgelegenheid aan ongeveer 300 werknemers, direct en indirect. Kortom, een goede economische impuls voor gemeente en regio.”

Gecombineerde bouw- en tuinmarkt voor grote projecten
De gecombineerde bouw- en tuinmarkt van Hornbach is afgestemd op klanten die grote projecten willen realiseren, zoals het verbouwen van de zolder, het renoveren van de badkamer of het aanleggen van een houten terras. De producten zijn in grote aantallen en altijd tegen vaste lage prijzen beschikbaar. De keten kent geen tijdelijke acties of branchevreemde artikelen. Deze nieuwste vestiging van Hornbach is gelegen aan de Zandstraat 15, direct bij afrit 28 van de A2 in de gemeente Best (ten noorden van Eindhoven). Een volwaardige regionale projectbouwmarkt met tuincentrum, dierenafdeling, drive-in én Bad- en Keukenstudio.

Bad- en Keukenstudio: vakhandel binnen de bouwmarkt
De Bad- en Keukenstudio van Hornbach is een speciale service voor klanten van de sanitair- en keukenafdeling. Met deze Bad- en Keukenstudio gaat de projectbouwmarktketen verder dan de traditionele verkoop van sanitair in een bouwmarkt. De bezoeker waant zich bij een speciaalzaak. “De inrichting van badkamer of keuken vormt niet meer een sluitstuk bij het inrichten van een woning”, licht vestigingsmanager Jos van der Gun toe. “Het zijn investeringen waarbij begrippen als competentie, kwaliteit en betrouwbaarheid doorslaggevend zijn. Met het opzetten van een uitgebreide showroom kan de klant samen met de verkoopspecialist op ideeën komen. Op die manier wordt het bezoek aan de bouwmarkt voor de klant echt een belevenis. Die kan bij de Bad- en Keukenstudio zijn complete project samenstellen, waarbij Maatwerk met een hoofdletter wordt geschreven. Niet alleen bij het maken van een detailtekening, maar ook bij transport en montage. Bij de montage van badkamer of keuken zal de aannemer ervoor zorgen dat in alle voorkomende werkzaamheden kan worden voorzien. De klanten hebben als groot voordeel dat ze niet meer zelf contact hoeven op te nemen met allerlei aannemers. Er is maar één aanspreekpunt, en dat is Hornbach.”

Drive-in voor bouwmaterialen
Hornbach Best is de vierde vestiging in Nederland (na Breda, Tilburg en Nieuwerkerk a/d IJssel) met een drive-in voor bouwmaterialen. Doe-het-zelvers kunnen de winkel inrijden om de benodigde materialen direct in hun aanhangwagen, vrachtwagen of bestelbusje te laden. Met brede paden en hoge stellingen is het gemakkelijk inladen. Van der Gun: “Dat is handig voor het vervoeren van grote of zware materialen als balken, isolatiemateriaal en zakken cement. Ideaal voor ondernemers én particulieren. Dat maakt ons tot dé projectbouwmarkt in de gemeente Best en omstreken.”

Lees ook ...