Hornbach newsroom Persportaal van Hornbach Nederland voor mediaprofessionals

Extra relax- en speelplek voor kinderen Gezinshuis Grip

Stichting HORNBACHhelpt bouwt tuinpaviljoen

Soms zijn er in een gezin zoveel problemen, dat het voor een kind beter is om tijdelijk ergens anders te wonen. Dan is het fijn als zij liefdevol worden opgevangen, zoals in Gezinshuis Grip van Joeri en Sophie Greeve. In het centrum van Bleiswijk hebben zij ruimte om vier kinderen binnen hun eigen gezin op te vangen. Deze week bouwden vrijwilligers van Stichting HORNBACHhelpt er een tuinpaviljoen om een extra relax- en speelplek te creëren.

“Joeri en Sophie stellen hun huis open voor kinderen die om wat voor reden dan ook niet bij hun ouders kunnen wonen”, vertelt Petra Hesseling, vrijwilliger bij Stichting HORNBACHhelpt. “Daarmee maken ze echt het verschil. Een ontzettend waardevolle bijdrage aan de maatschappij. Ieder kind verdient het om op te groeien in een fijne omgeving. Om plezier te maken, buiten te spelen en te ontspannen. In de jeugdhulp is weinig geld voor extraatjes, daarom schoten wij te hulp en hebben we samen met Hoveniersbedrijf Liethof Schaaper dit tuinpaviljoen gerealiseerd. Zo hebben de kids extra ruimte om buiten een spelletje te doen of even te relaxen, ook als het eens wat minder mooi weer is.”

Graven, bouwen, inrichten
Het paviljoen is 3 bij 4 meter groot. Het team vrijwilligers is gestart met het plaatsen van de houten constructie. Nadat de palen geslagen waren, kon de bestrating worden aangelegd. Tot slot is het dak geplaatst en de verlichting geïnstalleerd. “Teamwork ten top want Joeri en Sophie hebben zelf de nodige voorbereidingen getroffen: struiken verwijderd en de grond uitgegraven”, aldus Petra.

Huis wordt thuis
“Sinds september 2020 wonen we in dit huis, met genoeg ruimte voor onze eigen drie kinderen en maximaal vier gezinshuiskinderen”, vertelt Joeri Greeve van Gezinshuis Grip. “Op dit moment wonen er drie kinderen bij ons gezin. Na jarenlang in de jeugdhulp te hebben gewerkt, is dit een manier die bij ons past: kleinschalige en persoonlijke zorg bieden. We maken van een huis een thuis en dat is wat deze kinderen vaak gemist hebben. Dankzij Stichting HORNBACHhelpt kunnen de kinderen nu elke dag heerlijk buiten spelen of zich even terugtrekken om te relaxen. We zijn ontzettend blij met deze fijne tuin en de kinderen helemaal. Bedankt HORNBACHhelpt!

Onderstaande gegevens zijn alleen voor persgerelateerde vragen.
Voor overige vragen (zoals over uw bestelling) kunt u terecht bij het contactformulier.


Hornbach Bouwmarkt Nederland
Annelies Melis
Telefoon: +31 (0)30 - 266 98 98
E-mail: annelies.melis@hornbach.com
Van Hulzen Communicatie
Fenna Zwerver
Telefoon: 071 - 560 20 60 / 06 - 42 600 279
E-mail: hornbach@vanhulzencommunicatie.nl
Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 24.000 medewerkers. HORNBACH is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels zeventien projectbouwmarkten en één HORNBACH Vloeren vestiging in ons land. In 2022 riepen consumenten HORNBACH voor de zestiende keer uit tot Beste Bouwmarkt van Nederland. Ook nam HORNBACH dit jaar voor de vijfde keer op rij de Webshop Award Bouwmarkten in ontvangst. HORNBACH kreeg in februari 2022 opnieuw het predicaat Laagste Prijs van de Consumentenbond, de bouwmarkt is 11% goedkoper dan het gemiddelde. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie (ook na aankoop), deskundig advies, uitgebreide service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (je grijpt nooit mis).

Volg Hornbach:

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Volg ons

Social wall