HORNBACH newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals

Finalisten Beste Klusser van Nederland bekend

15 kandidaten meten hun krachten tijdens landelijke finale op 8 oktober

De finalisten van de Beste Klusser van Nederland-verkiezing, georganiseerd door projectbouwmarkt Hornbach, zijn bekend. Er waren duizenden aanmeldingen en meer dan 10.000 fans hebben gestemd op hun favoriete klusser. Per regio mochten de drie klussers met de meeste stemmen meedoen aan een kwalificatieronde met uitdagende klusopdrachten. Degenen die daarin de meeste vakkennis en handigheid lieten zien, zijn deze week bekroond tot regiowinnaar. Zij gaan strijden om de felbegeerde nationale titel tijdens de landelijke finale op 8 oktober.

Hornbach is ook dit jaar op zoek naar de Beste Klusser van Nederland. De strijd is weer in alle hevigheid losgebarsten. Duizenden trotse klussers stuurde foto’s van hun ultieme bouwproject in en meer dan 10.000 fans hebben gestemd op hun favoriete klusser. Per regio mochten de drie klussers met de meeste stemmen meedoen aan een kwalificatieproef, die bij elke deelnemer thuis op anderhalve meter afstand werd uitgevoerd. De uitdaging? Een dakpanplaat op een dakbeschot monteren. Uiteraard sneller en beter dan de andere kandidaten.

Regionale winnaars
Onder toeziend oog van de Hornbach-jury waagden vijfenveertig regionale klushelden zich aan deze opdracht. De vijftien winnaars van deze kwalificatieronde gaan hun regio vertegenwoordigen in de landelijke Beste Klusser-finale, te weten: Teun van Esch uit Udenhout, Nathalja Huijsmans uit Roosendaal, Roberto Tholenaars uit Hendrik Ido Ambacht, Semih Uluocak uit Vlaardingen, Tim Cornelissen uit Zoetermeer, Guido Ripken uit Almere, Berend van Driel uit Nieuwegein, Ard Schilp uit Wormer, Willem-Peter Perquin uit Nuenen, Rob Brandt uit Roermond, Kay Reijnen uit Landgraaf, Gerrit van Beek uit Zwolle, Gijs de Bruin uit Krimpen aan de IJssel, Florian Bobbe uit Aalden en Jurren Engelage uit Groessen.“Deze vakmannen en vakvrouw zijn aan elkaar gewaagd. Het talent ligt dicht bij elkaar dit jaar. Ik verwacht dan ook een bloedstollende finale. Namens Hornbach feliciteer ik alle regionale winnaars met hun overwinning en wens ze veel succes tijdens de finale!”, aldus Maarten Post, marketingmanager Hornbach Nederland.

Landelijke finale
Tijdens de landelijke finale op 8 oktober gaan de 15 regiowinnaars de strijd met elkaar aan. Die finale belooft spannend en spectaculair te worden. Iedereen kan dit thuis om 20.00 uur kijken via www.besteklusservannederland.nl. De winnaar van vorig jaar, Rauf Morad, kan zich de strijd nog goed herinneren: “Als je het terrein op komt, voel je de spanning al. Iedere klusser wil zich natuurlijk bewijzen. En als je dan ziet wat voor uitdagingen er klaarstaan, krijg je er heel veel zin in. Alles is groots opgezet en de uitdagingen zijn leuk om naar te kijken, maar heel gaaf om te doen!” In drie rondes werken de deelnemers toe naar de grote finale, waarin de twee beste deelnemers hun krachten zullen meten.De winnaar van de finale krijgt de Gouden Hamer én landelijke roem. Een grote eer!

Kijken
De finale van Beste Klusser van Nederland is op donderdag 8 oktober om 20.00 uur voor iedereen te zien op: www.debesteklusservannederland.nl

Lees ook ...