HORNBACH newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals

Frisse wind in de bouwsector

Na jaren van krimp is in 2015 een voorzichtig herstel te zien in de bouwsector. Net nu het herstel lijkt door te zetten, wordt de verlaging van het btw-tarief op arbeidskosten van 21% naar 6% per 1 juli 2015 afgeschaft. Een nieuwe tegenvaller voor de hele sector. Een dag voor het ingaan van de nieuwe btw-regel klinkt er ook gelukkig een positief geluid vanuit de bouwwereld. Onder begeleiding van een orkest van bladblazers en meegevoerd door de frisse wind, werd het hoogste punt van de elfde vestiging van Hornbach gevierd.

Hornbach Best wordt de elfde regionale projectbouwmarkt van de doe-het-zelfketen in Nederland, gesitueerd op een terrein van ruim 38.000 vierkante meter. Deze vestiging beslaat bijna 19.000 vierkante meter (bouwmarkt, tuincentrum en drive-in), en er is parkeergelegenheid voor 477 auto’s.

Gemeente
In het bijzijn van burgemeester Anton van Aert en wethouders Van der Loo en Van Schuppen van de gemeente Best vierde de bouwmarkt dat het hoogste punt van de bouw is bereikt. Reden voor een feestelijke happening, waarbij Theatercollectief Eelt de geest van alle aanwezigen liet waaien; een verfrissend bladblazersconcert leverde een verrassend spektakel op van theater en speciaal gecomponeerde muziek.

Drive-in
Hornbach Best komt als vierde vestiging in Nederland met een drive-in voor bouwmaterialen. Doe-het-zelvers kunnen de winkel inrijden om de benodigde materialen direct in hun aanhangwagen, vrachtwagen of bestelbusje te laden. Met brede paden en hoge stellingen is het gemakkelijk inladen. “Dat is handig voor het vervoeren van grote of zware materialen als balken, isolatiemateriaal en zakken cement”, licht vestigingsmanager Jos van der Gun toe. “Ideaal voor ondernemers én particulieren. Dat maakt ons tot dé projectbouwmarkt in deze streek. En vergeet niet dat onze komst zeker 300 directe en indirecte arbeidsplaatsen oplevert!”

Profi-Concept
De bouwmarkt biedt ook de professional een extra meerwaarde door ruime openingstijden (van 07.00 uur tot 21.00 uur), coulante betaalmogelijkheden, een uitgebreid assortiment en goederenterugname. Verder heeft iedere professional in de bouw een gespecialiseerd team van medewerkers tot zijn beschikking. De teamleider is zijn vaste aanspreekpunt in de winkel. Inmiddels hebben duizenden kleine zelfstandigen in de bouw zich in Nederland aangesloten. Ook voor de regio Best zal deze extra service straks beschikbaar zijn. 

Deskundig advies en een ruim assortiment
Locatie van deze nieuwe ‘beste bouwmarkt van Nederland’ is Zandstraat 1, direct bij afrit 28 van de A2. Net als de andere tien vestigingen is de gecombineerde bouw- en tuinmarkt in Best afgestemd op klanten die grote en kleine projecten willen aanpakken. “Voor de klussers in de omgeving van Best en Eindhoven betekent onze komst dat zij zich geen zorgen meer hoeven te maken bij de uitvoering van welk project dan ook”, vertelt Evert de Goede, algemeen directeur van Hornbach Nederland. “Zij kunnen na de opening rekenen op alles wat zij nodig hebben, zoals deskundig advies en een assortiment dat ruim vijf keer zo groot is als bij de gemiddelde bouwmarkt. Dus of het nu gaat om het aanleggen van een terras in de tuin, het aanleggen van elektra of een complete verbouwing in huis, bij Hornbach grijpt u nooit mis!”

Lees ook ...