Hornbach newsroom Persportaal van Hornbach Nederland voor mediaprofessionals

Gereedschapsorkest ter ere van hoogste punt Hornbach

Bouwmarkt Geleen dit najaar open

Onder een regen van houten confetti gingen vandaag de handen op elkaar voor een belangrijke mijlpaal van Hornbach Geleen. In het bijzijn van burgemeester Sjraar Cox en wethouder Pieter Meekels van de gemeente Sittard-Geleen en René Meyboom van Bouwend Nederland vierde de gecombineerde bouw- en tuinmarkt dat het hoogste punt van de bouw is bereikt. Reden voor een concert met ronddraaiende betonmolens, klaterende sloophamers en zingende zagen. Met als slotakkoord een binnenrollende piano, die als een ware stoomwals de knallende apotheose van de openingshandeling in gang zette.

Hornbach Geleen gaat dit najaar open; het is de tiende vestiging van de projectbouwmarktketen in Nederland en de tweede (na Kerkrade) van Limburg. Het aantal vestigingen in Europa nadert de 160. De gecombineerde bouw- en tuinmarkten van Hornbach zijn afgestemd op klanten die grote en kleine projecten willen aanpakken. “We zijn er trots op dat ook klussend Geleen nu met ons kan kennismaken”, zei de opgetogen directeur van Hornbach Nederland, Evert de Goede, na de openingshandeling. “Niet alleen bieden wij onze klanten een assortiment dat ruim vijf keer zo groot is als bij de gemiddelde bouwmarkt, maar onze aanwezigheid biedt ook werkgelegenheid aan ongeveer 280 werknemers, direct en indirect. De komst van Hornbach geeft uw gemeente en regio dus een geweldige economische impuls.”

Volwaardige bouwmarkt
In de zomer van 2014 sloot de verouderde vestiging van Hornbach in Geleen (Einighauserweg 101) haar deuren om de bouw van een volwaardige regionale projectbouwmarkt (met tuincentrum, dierenafdeling en afhaalcentrum) mogelijk te maken. Deze nieuwe ‘beste bouwmarkt van Nederland’, op een terrein van 36.500 m2, verrijst aan de rand van de gemeente Sittard-Geleen, langs de N294 (tussen Geleen en Sittard) en vlak bij de A2. Het pand maakt deel uit van woonboulevard Gardenz. “Voor de klussers in de omgeving van Sittard en Geleen betekent de komst van Hornbach dat zij zich geen zorgen meer hoeven te maken bij de uitvoering van welk project dan ook”, vertelt vestigingsmanager Bob Rohenkohl. “Zij kunnen na de opening rekenen op alles wat zij nodig hebben, zoals deskundig advies en een assortiment dat ruim vijf keer zo groot is als bij de gemiddelde bouwmarkt. Dus of het nu gaat om het verbouwen van de zolder, het renoveren van de badkamer of het aanleggen van een vijver in de tuin, bij Hornbach grijpt u nooit mis!”

 

Hornbach Bouwmarkt Nederland
Maarten Post
Telefoon:030 - 266 98 98
E-mail:maarten.post@hornbach.com
Van Hulzen Communicatie
Ilse Mijnders
Telefoon:071 - 560 20 60 / 06 - 426 00 456
E-mail:hornbach@vanhulzencommunicatie.nl
Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 19.000 medewerkers. HORNBACH is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels veertien vestigingen in ons land. HORNBACH won in 2018 voor de dertiende keer de Retail Jaarprijs, in de categorie ‘Beste Bouwmarkt van Nederland’, en nam dit jaar ook de Webshop Award Bouwmarkten in ontvangst. Tevens is HORNBACH bij onafhankelijk onderzoek (waarderingsrapport DIY) van GfK al vier keer op rij uit de bus gekomen als best gewaardeerde bouwmarkt. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie, deskundig advies, competente service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (bij 50.000 artikelen).

Volg Hornbach:

Twitter
Social wall
Facebook
Social wall