HORNBACH newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals

Gijs de Bruin is de Beste Klusser van Nederland

Inwoner Krimpen aan den IJssel wint Hornbach’s Gouden Hamer

De titel Beste Klusser van Rotterdam en omstreken had hij al op zak. Maar vandaag werd bekend dat Gijs de Bruin uit Krimpen aan den IJssel echt de állerbeste van het land is en de sensationele landelijke finale van HORNBACH’s verkiezing tot Beste Klusser van Nederland gewonnen heeft. De 37-jarige installatietechnisch adviseur bleek de allersterkste tijdens een nachtelijk klusspektakel met vier aan elkaar gewaagde klushelden. De Gouden Hamer staat inmiddels te glimmen op het dressoir in de woonkamer.

Begin september barstte HORNBACH’s zoektocht naar de Beste Klusser van Nederland los. Duizenden trotse klussers stuurden foto’s van hun ultieme klusproject. Zo ook Gijs de Bruin. Hij bereikte er de regionale finale mee. Daarin werd hij uitgedaagd in een uur tijd, met een beperkt aantal materialen, iets de bouwen waar je met z’n tweeën een drankje aan kunt drinken. “Ik had de avond ervoor een feestje en op de dag zelf nogal een kater, maar ja een drankje drinken is dus wel aan mij besteed”, vertelt Gijs lachend. Hij slaagde met vlag en wimpel voor de opdracht en kwalificeerde zich voor de landelijke finale. “Vorig jaar deed ik al mee aan deze verkiezing, maar greep ik net naast de titel. Toen de oproep tot deelname dit jaar opnieuw voorbijkwam twijfelde ik geen moment. Ik ben er vol voor gegaan!”

Nachtelijke finalestrijd
Die finale was een droom voor menig klusser. Want een nacht lang kregen de vier finalisten een complete HORNBACH-vestiging tot hun beschikking. De opdracht: bouw in 6 uur tijd jouw ultieme buitenkeuken. Gijs vervolgt: “Een waanzinnige ervaring. We startten met het zo snel mogelijk verzamelen van alle benodigde materialen, zodat je kon gaan bouwen. De grootste uitdaging was de tijdsdruk, de uren vlogen voorbij. Ook het ’s nachts klussen was pittig. Hoewel ik dus wel een feestje gewend ben, sloeg de vermoeidheid om een uurtje of 2 toch wel toe. Ik zat er echt even doorheen en dacht niet dat ik zou winnen. De andere kandidaten waren ook erg goed en bovendien snel. Maar de adrenaline hield me scherp en zo wist ik toch een gave buitenkeuken te bouwen. Alle verplichte onderdelen, zoals een werkblad, elektra en een BBQ-element, zaten erin.” De jury bestaande uit BBQ-master Jord Althuizen, Handy Woman Nicole Prins en HORNBACH-expert Nico Theeuwen beoordeelden ‘m als solide, kwalitatief goed én netjes afgewerkt. “Tsja, ik sta er ook om bekend dat ik een pietje-precies ben.” Dat hij de Gouden Hamer mee naar huis mocht nemen maakt Gijs trots: “Het is supertof en een grote eer.” Uitgeklust is Gijs voorlopig nog niet: “Ik ga komend weekend bij kennissen een veranda bouwen en bij andere vrienden ben ik nog bezig aan een uitbouw.”

Klushelden in de spotlights
Wie de finale strijd gemist heeft, kan deze terugkijken via www.debesteklusservannederland.nl. De presentatie is in handen van – of beter gezegd: ligt in de blote mannen klauwen van Maxim Hartman.  “We hebben deze wedstrijd vijf jaar geleden in het leven geroepen als ode aan alle Nederlandse klushelden”, laat Maarten Post, Hoofd Marketing & Communicatie HORNBACH Nederland, weten. Nederland is echt een klusland en alle klussers die ons land rijk is, verdienen het om in de schijnwerpers te staan. Uit de finalefilm blijkt wel dat Gijs een echte held is. En daar zijn wij natuurlijk super trots op, net als op al die andere klussers die ons land rijk is!”

Lees ook ...