Hornbach newsroom Persportaal van Hornbach Nederland voor mediaprofessionals
Grenzeloos samen bouwen

Grenzeloos samen bouwen

Najaarscampagne bouwmarktketen zet in op broederschap

Er is altijd iets te doen. Deze klassieke slogan van Hornbach krijgt een nieuwe dimensie in de commercial die dit najaar op de buis komt. Fans van de bouwmarktketen krijgen vandaag de primeur op www.facebook.com/hornbach.nl. Hornbach wil met deze grensverleggende spot het belang benadrukken van broederschap bij bouwprojecten, in de breedste zin des woords. Vanuit deze gedachte: vele handen maken licht werk.

De campagne is bedacht door HEIMAT, het Duitse reclamebureau van Hornbach. De nieuwe tv-spot ‘Er is altijd iets te doen’ demonstreert op ludieke wijze wat er gebeurt als mensen bij het bouwen van een gezamenlijk project alleen rekening houden met hun eigen belangen. De kijker ziet klussers uit alle denkbare culturen op dezelfde bouwplaats samenwerken aan hetzelfde project.

Vintage Hornbach
Deze najaarscampagne past binnen de traditie van commercials waarin Hornbach klussers op het hart drukt in zichzelf te geloven. En in dit geval ook om er met elkaar het beste van te maken. “Deze op de actualiteit toegesneden campagne is niet ontstaan in de waan van de dag”, legt Michel van Slingerland, marketingmanager bij Hornbach, uit. “Wie onze commercials kent, weet dat dit type campagne juist vintage Hornbach is. Voor ons was het bij deze spots belangrijk geen oordeel te vormen, maar de problemen van deze tijd met een kwinkslag en charme voor het voetlicht te brengen. Laten zien wat er gebeurt als mensen met verschillende achtergronden alleen hun eigen doel nastreven en niet communiceren, niet samenwerken. Ons gezamenlijk bouwproject ‘de wereld’ stort dan als een kaartenhuis in elkaar! In deze commercial schudt die gebeurtenis ‘het leger’ aan doe-het-zelvers wakker, waarop zij alsnog in harmonie de boel weer van de grond af opbouwen. Op basis van samenwerking die losstaat van etniciteit en sociale status. Op basis van broederschap en een gemeenschappelijk doel: een mooi, uniek project. Mooie gedachte, toch?”

Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het familiebedrijf heeft een historie van ruim 138 jaar en meer dan 16.000 medewerkers. In Nederland bestaat HORNBACH nu achttien jaar en telt het inmiddels tien vestigingen. HORNBACH won in 2015 voor de tiende keer de Retail Jaarprijs, in de categorie `Beste Bouwmarkt van Nederland’. Tevens is HORNBACH bij onafhankelijk onderzoek (waarderingsrapport DIY) van GfK al vier keer op rij uit de bus gekomen als best gewaardeerde bouwmarkt. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie, deskundig advies, competente service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (bij 50.000 artikelen).

Over de campagne
Productie: Trigger Happy Productions GmbH
Regie: Pep Bosch
Camera: Paco Femenia
Muziek: Thomas Berlijn
Edit: Marc Soria de Torre

Onderstaande gegevens zijn alleen voor persgerelateerde vragen.
Voor overige vragen (zoals over uw bestelling) kunt u terecht bij het contactformulier.


Hornbach Bouwmarkt Nederland
Annelies Melis
Telefoon: +31 (0)30 - 266 98 98
E-mail: annelies.melis@hornbach.com
Van Hulzen Communicatie
Fenna Zwerver
Telefoon: 071 - 560 20 60 / 06 - 42 600 279
E-mail: hornbach@vanhulzencommunicatie.nl
Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 24.000 medewerkers. HORNBACH is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels zeventien projectbouwmarkten en één HORNBACH Vloeren vestiging in ons land. In 2022 riepen consumenten HORNBACH voor de zestiende keer uit tot Beste Bouwmarkt van Nederland. Ook nam HORNBACH dit jaar voor de vijfde keer op rij de Webshop Award Bouwmarkten in ontvangst. HORNBACH kreeg in februari 2022 opnieuw het predicaat Laagste Prijs van de Consumentenbond, de bouwmarkt is 11% goedkoper dan het gemiddelde. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie (ook na aankoop), deskundig advies, uitgebreide service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (je grijpt nooit mis).
Lees ook ...

Volg Hornbach:

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Volg ons

Social wall