HORNBACH newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals

Grootste bouwmarkt van Overijssel vandaag geopend

Veertiende Nederlandse vestiging van Hornbach staat in Zwolle

Vandaag, twaalf maanden na de start van de bouw, opent bouwmarkt Hornbach de deuren van haar nieuwste vestiging in Zwolle. Het is de veertiende vestiging van het Duitse familiebedrijf in Nederland. Met een oppervlakte van 15.000 m2 is het de grootste bouwmarkt van de provincie Overijssel.

“Na de openingen van onze vestigingen in Amsterdam en Den Haag vorig jaar breiden we nu verder uit”, vertelt Evert de Goede, algemeen directeur Hornbach Bouwmarkt Nederland. “De vestiging in Zwolle is gunstig gelegen, direct aan de afrit van snelweg A28. Hierdoor kunnen we een grote groep doe-het-zelvers bereiken. Ook uit de aangrenzende provincies Gelderland en Flevoland verwachten we klussers.”

120.000 artikelen, kennis én service
Hornbach Zwolle is een volwaardige projectbouwmarkt met tuincentrum, dierenafdeling en afhaalcentrum. De bouwmarkt is niet alleen onderscheidend dankzij haar ruime assortiment van 120.000 artikelen. De Goede: “Onze nieuwste vestiging biedt tientallen services. Zo zagen we hout gratis op maat, kun je van elk tapijt dat we hebben, een vloerkleed laten maken en is het mogelijk gereedschap te huren. Uiteraard bieden we ook montageservice. Professionele vaklieden kunnen jouw project van A tot Z uitvoeren. In onze nieuwe vestiging vind je bovendien een badkamer- en keukenstudio. Voor het samenstellen van de keuken of badkamer kun je bij ons kosteloos een 3D-tekening laten maken. Kennis is alom aanwezig. Het team, bestaande uit 150 nieuwe medewerkers, heeft een gemiddelde leeftijd van 37 jaar. Het jongste teamlid is 16, het oudste 64. De afgelopen maanden is iedereen ingewerkt in onze andere vestigingen. Ook zijn de nodige trainingen en opleidingen gevolgd. Het team is meer dan vertrouwd geraakt met onze producten en diensten en staat te popelen om Zwollenaren te adviseren.”

‘Beste Bouwmarkt van Nederland’ blijft groeien
21 jaar geleden schoven de deuren van de eerste Nederlandse Hornbach-vestiging open in Zaandam. Inmiddels is de Duitse keten, waarvan het hoofdkantoor in Bornheim staat, ongekend populair in ons land. Vorig jaar won Hornbach voor de twaalfde keer de Retail Jaarprijs, in de categorie ‘Beste Bouwmarkt van Nederland’. “We zijn erg blij met deze erkenning en willen er dan ook graag zijn voor de vele doe-het-zelvers en tuiniers die Nederland rijk is. We willen iedereen de kans bieden om te profiteren van ons enorme assortiment, deskundige advies en onze aantrekkelijke permanent lage prijzen. Ik kijk er dan ook naar uit nieuwe vestigingen in steden als Apeldoorn, Duiven, Enschede en Nijmegen te openen”, besluit De Goede.

 

Hornbach Zwolle is van maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 21.00 uur geopend, op zaterdag van 08.00 tot 20.00 uur en vaak op zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Lees ook ...