HORNBACH newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals

Grootste bouwmarkt van Gelderland is geopend

15e vestiging van Hornbach staat in Duiven

Vandaag heeft Hornbach de deuren van haar nieuwste vestiging geopend op bedrijventerrein Centerpoort-Nieuwgraaf in Duiven, vlakbij Arnhem. Met een oppervlakte van circa 16.500m2 is het de grootste bouwmarkt van de regio. Wethouder Ton Spaargaren verrichtte samen met vestigingsmanager Peter Vuijk de officiële openingshandeling.

“We zijn trots op het resultaat”, laat Peter Vuijk weten. “De bouwmarkt staat als een huis. Bovendien beschikt de vestiging over tuincentrum, dierenafdeling en een drive-in, waar je grote en zware bouwmaterialen direct in je auto of klusbus kunt laden. Ik ben niet alleen trots op het resultaat, maar ook op het harde werken dat eraan vooraf is gegaan. Petje af voor alle collega’s die dit voor elkaar hebben gekregen.”

120.000 artikelen én service
Hornbach Duiven, gelegen aan de Nieuwgraaf 18, is onderscheidend dankzij haar ruime assortiment van 120.000 artikelen. Peter Vuijk vult aan: “We bieden doe-het-zelvers bovendien tientallen services. Zo zagen we hout gratis op maat, kun je van elk tapijt dat we hebben een vloerkleed laten maken en is het mogelijk gereedschap te huren. Uiteraard bieden we ook montageservice. Indien gewenst kunnen professionele vaklieden jouw project van A tot Z uitvoeren.”

Openingsactiviteiten
Tijdens de openingsweek vinden er diverse activiteiten plaats bij Hornbach. “Er zijn product-demonstraties, workshops en er wordt interieur- en tuinadvies gegeven. Bezoekers kunnen tijdens het openingsweekend ook zelf de handen uit de mouwen steken. Zo organiseren we onder andere een workshop fietskrat timmeren. En kinderen zijn van harte welkom in de speciaal ingerichte Kinderwerkplaats. Deelname aan de workshops is gratis. Het is een aangepast programma, omdat we afgelopen vrijdag één van onze nieuwe collega’s zijn verloren als gevolg van de woningbrand in Duiven.”, aldus vestigingsmanager Peter Vuijk.

‘Beste Bouwmarkt van Nederland’ blijft groeien
Hornbach Duiven is de vijftiende vestiging van het Duitse familiebedrijf in Nederland, de eerste in de provincie Gelderland. Hornbach bestaat dit inmiddels 23 jaar in Nederland en blijft groeien. De bouwmarktketen is ongekend populair in ons land. Vorig jaar won Hornbach voor de veertiende keer de Retail Jaarprijs, in de categorie ‘Beste Bouwmarkt van Nederland’ en werd de webshop voor de tweede keer uitgeroepen tot ‘Beste Webshop Bouwmarkt’. Kansen om te groeien ziet Hornbach volop. Op de planning staan nieuwe bouwmarkten in Apeldoorn, Almelo, Enschede, Nijmegen en Rotterdam. Ook bestaande vestigingen worden waar mogelijk uitgebreid met een drive-in, onder andere in Den Haag welke vorige week geopend is.

Lees ook ...