Hornbach newsroom Persportaal van Hornbach Nederland voor mediaprofessionals

Het lijkt onmogelijk, tot je het doet

HORNBACH lanceert najaarscampagne met lef

Durf, lef, moed. In haar nieuwste campagne laat projectbouwmarkt HORNBACH zien wat díe eigenschappen met je doen. Karaktertrekken die als geen ander aan klussers kunnen worden toegeschreven en er telkens weer voor zorgen dat wat onmogelijk lijkt, mogelijk wordt. Topregisseur Tom Kuntz en onze eigen Bond-cameraman Hoyte van Hoytema tekenden voor de campagnecommercial met indrukwekkend perspectief.

“Er is niets dat zoveel voldoening geeft als eigenhandig jouw klusproject voltooien”, vertelt Maarten Post, Hoofd Marketing & Communicatie HORNBACH Nederland. “Deze campagne laat dat zien, laat het je voelen zelf, want de trots spat ervan af. Met de campagne brengen we een ode aan al die klussers die de afgelopen maanden zijn opgestaan. Die met elk project dat zij beetpakken hun klus-skills voelen groeien en wat onmogelijk leek, mogelijk maken.”

Van kleine doe-het-zelver tot superklusheld
Die groei zien we letterlijk terug in de commercial die aan de basis van de najaarscampagne staat. Daarin start een kleine doe-het-zelver aan de ogenschijnlijk onmogelijk opgave om zijn lekkende wastafel te vervangen. Maar met een flinke dosis lef en een stevige portie doorzettingsvermogen, slaagt hij toch in zijn bijna bovenmenselijke daad: de nieuwe wasbak hangt en de doe-het-zelver groeit uit tot superklusheld, uiteraard met gevoel voor de bekende HORNBACH-humor.

Toonaangevende campagne
De crossmediale campagne start op 12 oktober. Niemand minder dan Tom Kuntz, een van de meest bekroonde regisseurs ter wereld, begeleidde de productie van de tv-commercial. En aan cameraman Hoyte van Hoytema, bekend van de Bond-film Spectre en recentelijk Tenet, de eer het spektakel vast te leggen. De digitale postproductie werd gedaan door Untold in Londen, de muziek werd verzorgd door 2WEI. “Het opzetten van zo’n gigantische productie in tijden van Corona is zeker vergelijkbaar met de durf van onze doe-het-zelver”, aldus Maarten Post. De campagne omvat daarnaast een radiocommercial, online video en display, social media en print en draait ook in Duitsland, Luxemburg, Tsjechië, Oostenrijk, Roemenië, Slowakije en Zweden.

Bekijk de commercial hier:

Credits
Agentschap: HEIMAT, Berlijn
Productie: Tony Petersen Film Berlijn
Regisseur: Tom Kuntz
Camera: Hoyte van Hoytema
Muziek: 2WEI

Onderstaande gegevens zijn enkel voor persgerelateerde vragen.
Voor overige vragen (zoals over uw bestelling) kunt u terecht bij het contactformulier.


Hornbach Bouwmarkt Nederland
Maarten Post
Telefoon:030 - 266 98 98
E-mail:maarten.post@hornbach.com
Van Hulzen Communicatie
Fenna Zwerver
Telefoon:071 - 560 20 60 / 06 - 42 600 279
E-mail:hornbach@vanhulzencommunicatie.nl
Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 21.000 medewerkers. HORNBACH is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels vijftien vestigingen in ons land. In 2020 hebben consumenten HORNBACH voor de vijftiende keer uitgeroepen tot Beste Bouwmarkt van Nederland. Ook nam HORNBACH dit jaar voor de derde keer op rij de Webshop Award Bouwmarkten in ontvangst. Tevens is HORNBACH bij onafhankelijk onderzoek (waarderingsrapport DIY) van GfK al vier keer op rij uit de bus gekomen als best gewaardeerde bouwmarkt. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie, deskundig advies, competente service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (bij 50.000 artikelen).

Volg Hornbach:

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Volg ons

Social wall