Hornbach newsroom Persportaal van Hornbach Nederland voor mediaprofessionals
Hornbach Alblasserdam klaar voor tweede lustrum

Hornbach Alblasserdam klaar voor tweede lustrum

Hornbach Alblasserdam bestaat deze maand vijf jaar. De bouwmarkt aan de Kelvinring (nummer 60) biedt werkgelegenheid aan 109 mensen, beslaat een oppervlakte van 10.000 m2, heeft ruim 30.000 artikelen op voorraad, en er zijn 411 parkeerplaatsen. Voor de Hornbach-groep is dit lustrum een nieuwe mijlpaal in haar opmars door ons land. Inmiddels telt de doe-het-zelfketen negen vestigingen in Nederland.

Op 4 april 2007 opende Hornbach Alblasserdam na enig oponthoud voor het eerst haar deuren. Vestigingsmanager van het eerste uur, Tiddo Potgieser, herinnert zich die opening als de dag van gisteren. “Toen we eindelijk open konden, maakte de opkomst – met meer dan 10.000 bezoekers en ruim 4.500 betalende klanten – duidelijk dat niet alleen wij er klaar voor waren! Het was een mooie, hectische dag.”

Verder kijken

Van de 109 medewerkers zijn er 91 fulltime in dienst. De oudste werknemer is 69 jaar, de jongste 17. De gemiddelde leeftijd is ongeveer 38 jaar, relatief hoog ten opzichte van de concurrenten. Een bewuste keuze. “Wij willen klanten zo vakkundig mogelijk kunnen helpen”, verklaart Potgieser. “Ons beleid is dan ook om gekwalificeerde mensen met gedegen vakkennis, uit de eigen omgeving, in dienst te nemen. Dat merken de klanten ook aan hoe ze worden geholpen. Onze medewerkers kijken bijvoorbeeld verder dan hun eigen afdeling.”

Klussende vrouwen

Wat Potgieser buiten alle interne ontwikkelingen door de jaren heen heeft opgemerkt, is dat de klant heel erg aan het veranderen is. “Voorheen waren we toch heel erg op mannen gericht, maar de laatste jaren zie je steeds meer vrouwen de bouwmarkt in lopen, en met gipsplaten naar buiten. Deze klushelden nemen steeds vaker grote projecten voor hun rekening, een ontwikkeling die je terugziet in de toenemende nadruk op serviceverlening. Zo organiseren we elke maand een projectshow, waarin onze specialisten demonstreren hoe je een bepaalde klus aanpakt; deze maand staat in het teken van zelf een terras maken!”

Onderstaande gegevens zijn alleen voor persgerelateerde vragen.
Voor overige vragen (zoals over uw bestelling) kunt u terecht bij het contactformulier.


Hornbach Bouwmarkt Nederland
Maarten Post
Telefoon: 030 - 266 98 98
E-mail: maarten.post@hornbach.com
Van Hulzen Communicatie
Fenna Zwerver
Telefoon: 071 - 560 20 60 / 06 - 42 600 279
E-mail: hornbach@vanhulzencommunicatie.nl
Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 24.000 medewerkers. HORNBACH is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels zeventien projectbouwmarkten en één HORNBACH Vloeren vestiging in ons land. In 2022 riepen consumenten HORNBACH voor de zestiende keer uit tot Beste Bouwmarkt van Nederland. Ook nam HORNBACH dit jaar voor de vijfde keer op rij de Webshop Award Bouwmarkten in ontvangst. HORNBACH kreeg in februari 2022 opnieuw het predicaat Laagste Prijs van de Consumentenbond, de bouwmarkt is 11% goedkoper dan het gemiddelde. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie (ook na aankoop), deskundig advies, uitgebreide service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (je grijpt nooit mis).

Volg Hornbach:

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Volg ons

Social wall