Hornbach newsroom Persportaal van Hornbach Nederland voor mediaprofessionals
Hornbach Almelo stap dichterbij

Hornbach Almelo stap dichterbij

Gemeente stelt bestemmingsplan projectbouwmarkt vast

De komst van projectbouwmarkt Hornbach naar Almelo is weer een stap dichterbij. Vanavond heeft de gemeenteraad van Almelo het bestemmingsplan voor het Rhijnbeek-terrein, op de kruising van de Nijreessingel en de Henriëtte Roland Holstlaan vastgesteld. Hornbach Almelo wordt de negentiende vestiging van de projectbouwmarkt in Nederland en de derde in de provincie Overijssel.

“We kijken al jaren uit naar deze vestiging in Almelo. Het is fijn dat we nu weer een stap vooruit zetten en dat de gemeenteraad dit bestemmingsplan heeft vastgesteld”, vertelt Evert de Goede, algemeen directeur Hornbach Bouwmarkt Nederland. “Eerdere bezwaren zijn weggenomen door aanpassingen in het plan, onder meer op het gebied van geluidsreductie. Ik vertrouw erop dat we nu de bouw echt kunnen gaan voorbereiden en klussend Almelo en omstreken niet lang meer op ons hoeft te wachten.” Ruim twee jaar geleden gingen de deuren van de eerste, en succesvolle, Overijsselse vestiging open in Zwolle. Afgelopen januari kreeg Hornbach ook groen licht voor de bouw in Enschede.

Bouwmarkt, tuincentrum en Drive In
Met een totaaloppervlakte van ongeveer 18.000 m2 en een assortiment van 120.000 verschillende artikelen, belooft Hornbach Almelo het paradijs voor doe-het-zelvers en bouwprofessionals te worden. De complete projectbouwmarkt beschikt over een badkamer-keuken-inspiratiecentrum, dierenafdeling en tuincentrum. Er komt ook een Drive In van 1.800 m2. Hier zijn zware bouwmaterialen verkrijgbaar, die direct in de auto of klusbus geladen kunnen worden. Voor bouwprofessionals is er de ProfiService: service op maat, zoals een vast aanspreekpunt in de vestiging, de mogelijkheid bouwmaterialen te laten bezorgen op de bouwplaats, inkoopvoordelen en nog veel meer.

Onderstaande gegevens zijn alleen voor persgerelateerde vragen.
Voor overige vragen (zoals over uw bestelling) kunt u terecht bij het contactformulier.


Hornbach Bouwmarkt Nederland
Maarten Post
Telefoon: 030 - 266 98 98
E-mail: maarten.post@hornbach.com
Van Hulzen Communicatie
Fenna Zwerver
Telefoon: 071 - 560 20 60 / 06 - 42 600 279
E-mail: hornbach@vanhulzencommunicatie.nl
Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 24.000 medewerkers. HORNBACH is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels zeventien projectbouwmarkten en één HORNBACH Vloeren vestiging in ons land. In 2022 riepen consumenten HORNBACH voor de zestiende keer uit tot Beste Bouwmarkt van Nederland. Ook nam HORNBACH dit jaar voor de vijfde keer op rij de Webshop Award Bouwmarkten in ontvangst. HORNBACH kreeg in februari 2022 opnieuw het predicaat Laagste Prijs van de Consumentenbond, de bouwmarkt is 11% goedkoper dan het gemiddelde. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie (ook na aankoop), deskundig advies, uitgebreide service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (je grijpt nooit mis).

Volg Hornbach:

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Volg ons

Social wall