HORNBACH newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals
Hornbach Almelo stap dichterbij

Hornbach Almelo stap dichterbij

Gemeente stelt bestemmingsplan projectbouwmarkt vast

De komst van projectbouwmarkt Hornbach naar Almelo is weer een stap dichterbij. Vanavond heeft de gemeenteraad van Almelo het bestemmingsplan voor het Rhijnbeek-terrein, op de kruising van de Nijreessingel en de Henriëtte Roland Holstlaan vastgesteld. Hornbach Almelo wordt de negentiende vestiging van de projectbouwmarkt in Nederland en de derde in de provincie Overijssel.

“We kijken al jaren uit naar deze vestiging in Almelo. Het is fijn dat we nu weer een stap vooruit zetten en dat de gemeenteraad dit bestemmingsplan heeft vastgesteld”, vertelt Evert de Goede, algemeen directeur Hornbach Bouwmarkt Nederland. “Eerdere bezwaren zijn weggenomen door aanpassingen in het plan, onder meer op het gebied van geluidsreductie. Ik vertrouw erop dat we nu de bouw echt kunnen gaan voorbereiden en klussend Almelo en omstreken niet lang meer op ons hoeft te wachten.” Ruim twee jaar geleden gingen de deuren van de eerste, en succesvolle, Overijsselse vestiging open in Zwolle. Afgelopen januari kreeg Hornbach ook groen licht voor de bouw in Enschede.

Bouwmarkt, tuincentrum en Drive In
Met een totaaloppervlakte van ongeveer 18.000 m2 en een assortiment van 120.000 verschillende artikelen, belooft Hornbach Almelo het paradijs voor doe-het-zelvers en bouwprofessionals te worden. De complete projectbouwmarkt beschikt over een badkamer-keuken-inspiratiecentrum, dierenafdeling en tuincentrum. Er komt ook een Drive In van 1.800 m2. Hier zijn zware bouwmaterialen verkrijgbaar, die direct in de auto of klusbus geladen kunnen worden. Voor bouwprofessionals is er de ProfiService: service op maat, zoals een vast aanspreekpunt in de vestiging, de mogelijkheid bouwmaterialen te laten bezorgen op de bouwplaats, inkoopvoordelen en nog veel meer.

Lees ook ...