Hornbach newsroom Persportaal van Hornbach Nederland voor mediaprofessionals

Hornbach: beeld over drukte is onjuist

Bouwmarkten met ca. 15.000m2 groot genoeg om 1,5 meter afstand te houden

Bezoekers van Hornbach kunnen met gemak 1,5 meter afstand houden, in en buiten de vestiging. De oppervlakte van de bouwmarkt is ca. 15.000 m2, vergelijkbaar met twee voetbalvelden en daarmee 10 keer zo groot als een gemiddelde supermarkt. Dit, samen met het scherpe deurbeleid dat Hornbach sinds maandag 16 maart voert, maakt dat inkopen doen bij de bouwmarktketen veilig verloopt en ruimschoots voldoet aan de richtlijnen van de Nederlandse overheid en het RIVM. Waar de maatregelen buiten soms tot een wachtrij leiden, is het binnen minder druk zodat consumenten zich gegarandeerd aan de verplichte afstand kunnen houden.

Bezoek aan bouwmarkten en tuincentra is de afgelopen dagen onderwerp van gesprek. In de media verschijnen foto’s van volle parkeerplaatsen en lange rijen. “Ik zie die beelden ook. Maar met een gemiddelde oppervlakte van 15.000 m2 zijn onze bouwmarkten groter dan twee voetbalvelden”, vertelt Evert de Goede, algemeen directeur Hornbach Bouwmarkt Nederland. “Daarmee wil ik benadrukken dat we ruimte genoeg hebben in onze vestigingen en dat het beeld dat is ontstaan over drukte in de bouwmarkt onjuist is. Natuurlijk begrijp ik de zorgen van het publiek met betrekking tot het aantal klanten, maar de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers en klanten staat altijd voorop. Voorbijgangers hebben wellicht de indruk dat het druk is door een volle parkeerplaats en een rij voor de ingang. Maar die rij buiten, waarin ook de 1,5 meter afstand in acht wordt genomen en die daardoor vrij lang is, zorgt voor ruimte binnen. De gangpaden zijn breed en lang, dus consumenten kunnen zich gegarandeerd aan de verplichte 1,5 meter afstand houden. We monitoren de maatregelen continue, scherpen aan daar waar mogelijk en staan in contact met de lokale overheden.”

Bouwmarkt loopt voorop met veiligheidsmaatregelen
“Ik durf te stellen dat wij voorop lopen in het nemen van veiligheidsmaatregelen in verband met het coronavirus. Wij willen zo lang het verantwoord is open blijven. Inkopen doen in de bouwmarkt is functioneel in deze tijd. Voor veel klanten zijn onze producten van belang om te kunnen wonen en werken. Zo kunnen zzp’ers in de bouw alleen doorwerken zolang wij open zijn. Mensen met een project in uitvoering laten we niet in de kou staan”, aldus Evert de Goede. In de strijd tegen verdere verspreiding van het coronavirus nam Hornbach ruim een week geleden al vergaande en strikte maatregelen. Zo worden inkomende en uitgaande bezoekers van elkaar gescheiden, gepaste afstand gecontroleerd en contact beperkt. Sinds deze week mogen bezoekers enkel met een winkelwagen naar binnen, om het hen gemakkelijker te maken 1,5 meter afstand van anderen te houden. Voor de kassa’s zijn wachtstrepen aangebracht en consumenten worden verzocht zelfscankassa’s te gebruiken en contactloos of met pin te betalen. Een compleet overzicht van de geldende maatregelen vindt u op: www.hornbach.nl/actueel/coronavirus

Onderstaande gegevens zijn enkel voor persgerelateerde vragen.
Voor overige vragen (zoals over uw bestelling) kunt u terecht bij het contactformulier.


Hornbach Bouwmarkt Nederland
Maarten Post
Telefoon:030 - 266 98 98
E-mail:maarten.post@hornbach.com
Van Hulzen Communicatie
Fenna Zwerver
Telefoon:071 - 560 20 60 / 06 - 42 600 279
E-mail:hornbach@vanhulzencommunicatie.nl
Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 21.000 medewerkers. HORNBACH is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels vijftien vestigingen in ons land. In 2020 hebben consumenten HORNBACH voor de vijftiende keer uitgeroepen tot Beste Bouwmarkt van Nederland. Ook nam HORNBACH dit jaar voor de derde keer op rij de Webshop Award Bouwmarkten in ontvangst. Tevens is HORNBACH bij onafhankelijk onderzoek (waarderingsrapport DIY) van GfK al vier keer op rij uit de bus gekomen als best gewaardeerde bouwmarkt. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie, deskundig advies, competente service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (bij 50.000 artikelen).

Volg Hornbach:

Instagram
Instagram did not return a 200.

Volg ons

Social wall