Hornbach newsroom Persportaal van Hornbach Nederland voor mediaprofessionals
Hornbach breekt lans voor mooiere wereld

Hornbach breekt lans voor mooiere wereld

Voorjaarscampagne bouwmarktketen roept op tot strijd tegen lelijkheid

Doe wat tegen lelijk. Vanuit die gedachte start Hornbach vandaag haar nieuwe voorjaarscampagne. De nieuwe commercial, vanaf 24 maart in een lange versie te zien op televisie en nu al op www.facebook.com/hornbach.nl, gaat in op psychologische effect van een mooie omgeving. Hornbach wil hiermee het signaal afgeven dat een mooiere omgeving mooiere mensen maakt. Niet bij de pakken neerzitten, maar strijd tegen lelijkheid en creëer jouw eigen positieve, mooie wereld.

De voorjaarscampagne sluit naadloos aan op de filosofie van Hornbach om klussers te laten geloven in zichzelf. “Zie deze tv-spot als een bewijs van vertrouwen in iedereen”, legt Michel van Slingerland, marketingmanager bij Hornbach, uit. “Met deze nieuwe campagne willen wij klussers motiveren hun projecten weer op te pakken en de wereld op hun eigen manier mooier te maken, of dit nu in de tuin is of in huis. In een lelijke omgeving let niemand op een vuiltje meer of minder. Hier kan je iets mee doen. In de woorden van een van de hoofdfiguren in de spot: ‘Als we onze omgeving mooier maken, maakt het de mensen om ons heen ook mooier.’ Een mooie omgeving zorgt daarnaast voor meer geluk in het leven. ”

Dingen oplossen door ze mooier te maken
De titel van de nieuwe tv-spot is `Doe wat tegen lelijk’ en gaat over een bijzonder project in een mistroostig ogende buurt, in een stad ergens in Europa. Grauwe, afbrokkelende gevels en braakliggende, door onkruid overwoekerende tuinen. Eén brok lelijkheid, tot een groepje vrienden besluit de strijd tegen die lelijkheid aan te binden. Hun enthousiasme en vindingrijkheid werkt aanstekelijk en met hulp van steeds meer mensen pakken ze plekken en dingen aan die de omgeving er niet mooier op maken. De onheilspellende sfeer van het begin gaat geleidelijk aan over in een kleurrijk, vrolijk en levendig plaatje. Speciale rol is weggelegd voor twee broers, die door de aanleg van een lelijk kanaal van elkaar werden gescheiden, maar elkaar dankzij het kluscollectief weer in de armen kunnen sluiten. ”Kijk toch eens”, sluit de verteller van het filmpje af. “Het kan toch niet fout zijn dingen op te lossen door ze mooier te maken?”

Met deze nieuwe campagne willen wij klussers motiveren hun projecten weer op te pakken en de wereld op hun eigen manier mooier te maken, of dit nu in de tuin is of in huis.
Michel van Slingerland, marketingmanager Hornbach Nederland

Onderstaande gegevens zijn alleen voor persgerelateerde vragen.
Voor overige vragen (zoals over uw bestelling) kunt u terecht bij het contactformulier.


Hornbach Bouwmarkt Nederland
Maarten Post
Telefoon: 030 - 266 98 98
E-mail: maarten.post@hornbach.com
Van Hulzen Communicatie
Fenna Zwerver
Telefoon: 071 - 560 20 60 / 06 - 42 600 279
E-mail: hornbach@vanhulzencommunicatie.nl
Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 24.000 medewerkers. HORNBACH is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels zeventien projectbouwmarkten en één HORNBACH Vloeren vestiging in ons land. In 2022 riepen consumenten HORNBACH voor de zestiende keer uit tot Beste Bouwmarkt van Nederland. Ook nam HORNBACH dit jaar voor de vijfde keer op rij de Webshop Award Bouwmarkten in ontvangst. HORNBACH kreeg in februari 2022 opnieuw het predicaat Laagste Prijs van de Consumentenbond, de bouwmarkt is 11% goedkoper dan het gemiddelde. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie (ook na aankoop), deskundig advies, uitgebreide service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (je grijpt nooit mis).

Volg Hornbach:

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Volg ons

Social wall