Hornbach newsroom Persportaal van Hornbach Nederland voor mediaprofessionals

Hornbach eerste met SOS Home Light

Noodlicht aan huis voor bewoner én hulpverlener

Vandaag presenteerde Cor Kraaijenhagen, beter bekend als Brandweerman Cor, het SOS Home Light. Een uitvinding van zijn hand, die hulpverleners helpt nog sneller een adres te bereiken, ‘omdat iedere seconde telt’. Het SOS Home Light is een makkelijk te installeren lichtbaken voor elk type verblijfplaats; van een vrijstaande villa met oprijlaan tot een flat driehoog-achter en van een boot in een jachthaven tot een caravan op de camping.

“Een hulpmiddel voor zowel consument als hulpverlener”, aldus Brandweerman Cor, wiens eigen huis en hofje het decor vormden van deze productpresentatie. “Gezien en gevonden worden, daar gaat het om”, brandt hij los over deze waardevolle toevoeging voor ieders brandpreventiekit. Het SOS Home Light is voorlopig alleen verkrijgbaar in de vestigingen van projectbouwmarkt Hornbach, voor 14,95 euro. Brandweerman Cor overhandigde het eerste exemplaar vanmiddag aan de burgemeester van Utrecht, Jan van Zanen.
Knipperend lichtbaken
“Voor hulpverleners is het soms moeilijk om een adres te vinden. Dit knipperend lichtbaken is werkelijk van alle kanten te zien. Buiten kies je een positie die vanaf de openbare weg goed zichtbaar is. Maar je hangt het daar niet permanent op, alleen in een noodsituatie. Dus je hebt ook geen last van storingen of vandalisme. Je bewaart het op een vaste plek, bijvoorbeeld in de meterkast. Hopelijk hoef je het nooit te gebruiken, maar als het zover is, zijn hulpverleners er nog sneller bij. Dankzij de magneet hoef je het SOS Home Light, dat waterdicht is en op een lang houdbare batterij werkt, dan alleen nog maar vast te klikken aan de metalen plaatjes die je buiten al hebt opgehangen. Iedereen kan het. Bij een ongeval bel je 112 en geef je het adres op onder de vermelding dat je het SOS Home Light hebt geplaatst.”

Exclusief bij Hornbach
Hornbach is de eerste retailer die het SOS Home Light gaat verkopen. Reden van deze exclusiviteit is de innige samenwerking van de projectbouwmarkt met Brandweerman Cor, die al jaren met zijn brandpreventieshow langs de vestigingen van Hornbach toert. Zo ook weer de komende maand*. “Dit is een product dat mensenlevens kan redden”, benadrukt de geestelijke vader. “Daarom hoop ik natuurlijk wel dat het uiteindelijk wijd verspreid wordt, maar vanwege mijn goede ervaringen met Hornbach vind ik het een prettige gedachte om daar te beginnen. Als we dankzij dit hulpmiddel ook maar één mensenleven kunnen redden, is het project voor mij al geslaagd. Ik ben er in elk geval apetrots op dat deze uitvinding nu is ontwikkeld en op de markt verkrijgbaar is. En even voor de duidelijkheid, ik houd hier zelf niets aan over. Het heeft me tien jaar van mijn leven gekost om van idee tot werkelijkheid te komen. Eigenlijk ben ik hartstikke gek, maar het gaat mij er gewoon om die burger te kunnen beschermen. Precies de reden waarom ik 43 jaar geleden brandweerman ben geworden!”

*Data brandpreventieshow
Vrijdag 2 oktober – Nieuwegein
Zaterdag 3 oktober – Zaandam
Vrijdag 9 oktober – Alblasserdam
Zaterdag 10 oktober – Kerkrade
Vrijdag 16 oktober  – Tilburg
Zaterdag 17 oktober – Nieuwerkerk
Vrijdag 23 oktober – Groningen
Zaterdag 24 oktober – Breda
Zaterdag 31 oktober – Wateringen

Onderstaande gegevens zijn alleen voor persgerelateerde vragen.
Voor overige vragen (zoals over uw bestelling) kunt u terecht bij het contactformulier.


Hornbach Bouwmarkt Nederland
Maarten Post
Telefoon: 030 - 266 98 98
E-mail: maarten.post@hornbach.com
Van Hulzen Communicatie
Fenna Zwerver
Telefoon: 071 - 560 20 60 / 06 - 42 600 279
E-mail: hornbach@vanhulzencommunicatie.nl
Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 24.000 medewerkers. HORNBACH is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels zeventien projectbouwmarkten en één HORNBACH Vloeren vestiging in ons land. In 2022 riepen consumenten HORNBACH voor de zestiende keer uit tot Beste Bouwmarkt van Nederland. Ook nam HORNBACH dit jaar voor de vijfde keer op rij de Webshop Award Bouwmarkten in ontvangst. HORNBACH kreeg in februari 2022 opnieuw het predicaat Laagste Prijs van de Consumentenbond, de bouwmarkt is 11% goedkoper dan het gemiddelde. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie (ook na aankoop), deskundig advies, uitgebreide service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (je grijpt nooit mis).

Volg Hornbach:

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Volg ons

Social wall