Hornbach newsroom Persportaal van Hornbach Nederland voor mediaprofessionals

HORNBACH Enschede bereikt hoogste punt

Bouw op schema voor opening eerste helft 2022

Aan de Zuiderval in Enschede wordt volop gebouwd. Een klus die aan bouwmarktketen HORNBACH wel besteed is. Over niet al te lange tijd kunnen inwoners uit Enschede en omstreken zelf ook aan de slag met hun klusprojecten, want inmiddels is het hoogste punt van de bouw bereikt. Daarmee ligt HORNBACH goed op schema voor de opening van de nieuwe projectbouwmarkt in de eerste helft van 2022.

Vorige week woensdag opende HORNBACH de deuren van haar nieuwste vestiging in Apeldoorn. “Ja, we houden de vaart erin”, vertelt Evert de Goede, algemeen directeur HORNBACH Bouwmarkt Nederland. “HORNBACH Enschede wordt onze zeventiende vestiging in Nederland. Fantastisch dat we klussers uit Enschede en omstreken binnenkort ook van dienst kunnen zijn. Het hoogste punt, 14,5 meter, is bereikt. Het pand is winddicht en dus kan de aannemer starten met het interieur van de bouwmarkt. We liggen perfect op schema voor de opening komend voorjaar. De meeste nieuwe collega’s zijn intussen ook gestart en worden momenteel ingewerkt in andere vestigingen.”

Nieuwe uitstraling, duurzaam project
HORNBACH Enschede krijgt een vernieuwde look & feel. De Goede vervolgt: “Uiteraard is de HORNBACH-oranje kleur leidend in het ontwerp, maar deze bouwmarkt is voorzien van sandwich gevelplaten en profilit beglazing, wat het pand aanzienlijk lichter maakt en een architectonisch hoogwaardige uitstraling geeft. Bovendien is het sterk isolerend.” Het dak van de bouwmarkt wordt bedekt met PVC, wat een langere levensduur heeft en volledig recyclebaar is. Daar bovenop worden 3.000 zonnepanelen geïnstalleerd, waarmee zo’n 1.000 megawattuur elektriciteit per jaar wordt opgewekt. Genoeg om zelfvoorzienend te zijn én stroom terug te leveren aan het netwerk. Tevens wordt HORNBACH Enschede aangesloten op het duurzame warmtenet van de stad.

Projectbouwmarkt voor consument en professional
Met 17.000 m2 aan bouwinspiratie en een assortiment van 120.000 verschillende artikelen, belooft HORNBACH Enschede een paradijs voor doe-het-zelvers en bouwprofessionals te worden. De complete projectbouwmarkt beschikt straks over een badkamer-keuken-inspiratiecentrum, dierenafdeling, tuincentrum en afhaalcentrum. De Goede: “Bouwprofessionals kunnen bovendien rekenen op onze ProfiService. Dat is service op maat, met onder andere een vast aanspreekpunt in de vestiging, de mogelijkheid bouwmaterialen te laten bezorgen op de bouwplaats, inkoopvoordelen en nog veel meer.”

Onderstaande gegevens zijn alleen voor persgerelateerde vragen.
Voor overige vragen (zoals over uw bestelling) kunt u terecht bij het contactformulier.


Hornbach Bouwmarkt Nederland
Maarten Post
Telefoon: 030 - 266 98 98
E-mail: maarten.post@hornbach.com
Van Hulzen Communicatie
Fenna Zwerver
Telefoon: 071 - 560 20 60 / 06 - 42 600 279
E-mail: hornbach@vanhulzencommunicatie.nl
Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 24.000 medewerkers. HORNBACH is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels zeventien projectbouwmarkten en één HORNBACH Vloeren vestiging in ons land. In 2022 riepen consumenten HORNBACH voor de zestiende keer uit tot Beste Bouwmarkt van Nederland. Ook nam HORNBACH dit jaar voor de vijfde keer op rij de Webshop Award Bouwmarkten in ontvangst. HORNBACH kreeg in februari 2022 opnieuw het predicaat Laagste Prijs van de Consumentenbond, de bouwmarkt is 11% goedkoper dan het gemiddelde. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie (ook na aankoop), deskundig advies, uitgebreide service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (je grijpt nooit mis).

Volg Hornbach:

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Volg ons

Social wall