HORNBACH newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals

Hornbach geeft glans aan het voorjaar

Projectshow april in teken houtbescherming

Houtwerk niet laten verbleken in de zon? Terras en schuttingen goed beschermen tegen krachtige uv-stralingen regenbuien? Hornbach geeft deze maand een gratis spoedcursus ‘Houtbescherming in de tuin’. De bouwmarkt laat in de weekenden van april zien hoe hobbyklussers hun houtwerk zelf op de juiste manier kunnen onderhouden; van beitsen en lakken tot oliën. Onder het motto: tijdig behandelen, permanent beschermen.

De gratis toegankelijke projectshows vinden plaats in alle vestigingen (Hornbach Geleen uitgezonderd) van de bouwmarkt annex tuincentrum, van vrijdag 4 tot en met zaterdag 26 april.

Hier leren de geïnteresseerden hoe ze meubels, gevels, terras en schuttingen in de tuin op een duurzame manier kunnen onderhouden. De demonstraties zijn op vrijdagen van 18.30 tot 20.00 uur en op zaterdagen van 14.00 tot 15.00 uur en 16.00 tot 17.00 uur.

Tipje van de sluier

Vlak voor de demonstraties wil hoofd inkoop Hans van Bemmel alvast een paar tips meegeven: “Bij hout is het belangrijk dat, afhankelijk van de houtsoort, de planken met speciale houtolie worden behandeld. Dit om het materiaal te beschermen, vergrijzing te voorkomen en de levensduur te verlengen. Onze experts kunnen bevlogen over houtonderhoud vertellen en hebben tal van handigheidjes in petto voor wie deze klus eindelijk eens wil klaren. Deze projectshow kan een prima steuntje in de rug zijn. Want houtwerk in de tuin onderhouden, is echt zo’n project dat er vaak bij inschiet. Terwijl je er na een kleine inspanning zo lang van kunt genieten!”

Lees ook ...