Hornbach newsroom Persportaal van Hornbach Nederland voor mediaprofessionals

Hornbach Geleen floreert in grensstreek

Limburgse vestiging blijft verrassen

Morgen, vrijdag 2 september, is Hornbach Geleen exact een jaar open. Wat jaren geleden begon met alleen een tuincentrum, is nu een volledige bouwmarkt met circa 150 medewerkers in dienst. Het aantal betalende klanten dat sinds de opening de kassa’s is gepasseerd, overtreft alle verwachtingen.

Veel Duitsers en Belgen
“Het gaat inderdaad boven verwachting goed”, zegt vestigingsmanager Hornbach Geleen Bob Rohenkohl hierover. “We zitten hier natuurlijk ook op een prachtige locatie, centraal gelegen tussen België en Duitsland. Dit maakt ons erg populair bij onze buren”, praat Bob enthousiast verder. “‘Ik schat zo dat ongeveer 10 tot 15 procent van onze klanten daarvandaan komt. Het scheelt ook dat de dichtstbijzijnde, Duitse vestiging (Hornbach Düren) op een kleine 50 minuten van ons vandaan ligt. Ja, de grensstreek bevalt hartstikke goed. Bovendien merken we dat wij hier in een jaar tijd een prettige sfeer hebben weten te creëren. Een sfeer met als resultaat een plezierige wisselwerking tussen ons en onze klanten. Hoe we dit voor elkaar hebben gekregen? Een uitgekiend businessplan”, lacht Bob. “Nee, echt. In ons businessplan staat serieus dat wij onze klanten structureel willen verrassen. Dat dit vruchten afwerpt, is natuurlijk alleen maar mooi.”

Familiegevoel
“Het was natuurlijk ook wel een pittige uitdaging om 150 nieuwe medewerkers op te leiden en te trainen”, praat Bob vrolijk door. “Maar het is ons gelukt. En het klinkt wat overdreven, maar ik denk oprecht dat we het familiegevoel er goed in gekregen hebben hier. Dit doen we door constant in beweging te zijn voor trouwe klanten. Een barbecue-event, een carwash of activiteiten voor scholen uit de regio. Maar ook met de collega’s gaan we regelmatig leuke dingen doen. Het draait allemaal om het creëren van binding met klanten en binding met personeel. De rest gaat bijna vanzelf”, sluit Bob trots af.

 

Onderstaande gegevens zijn alleen voor persgerelateerde vragen.
Voor overige vragen (zoals over uw bestelling) kunt u terecht bij het contactformulier.


Hornbach Bouwmarkt Nederland
Maarten Post
Telefoon: 030 - 266 98 98
E-mail: maarten.post@hornbach.com
Van Hulzen Communicatie
Fenna Zwerver
Telefoon: 071 - 560 20 60 / 06 - 42 600 279
E-mail: hornbach@vanhulzencommunicatie.nl
Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 24.000 medewerkers. HORNBACH is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels zeventien projectbouwmarkten en één HORNBACH Vloeren vestiging in ons land. In 2022 riepen consumenten HORNBACH voor de zestiende keer uit tot Beste Bouwmarkt van Nederland. Ook nam HORNBACH dit jaar voor de vijfde keer op rij de Webshop Award Bouwmarkten in ontvangst. HORNBACH kreeg in februari 2022 opnieuw het predicaat Laagste Prijs van de Consumentenbond, de bouwmarkt is 11% goedkoper dan het gemiddelde. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie (ook na aankoop), deskundig advies, uitgebreide service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (je grijpt nooit mis).
Lees ook ...

Volg Hornbach:

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Volg ons

Social wall