HORNBACH newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals
Hornbach Geleen viert tienjarig bestaan

Hornbach Geleen viert tienjarig bestaan

Zondag 1 mei is het feest bij Hornbach Geleen. De Limburgse vestiging van deze bouwmarkt annex tuincentrum bestaat op die dag precies tien jaar. Goede reden om een weekend lang flink uit te pakken, zowel binnen als buiten de markt. Het tienjarig jubileum betekent tevens een mijlpaal in de historie van de bouwmarkt- en tuincentrumketen, die met Hornbach Geleen in 2001 zo nog steviger voet aan de grond kreeg in Nederland. Inmiddels telt de keten in Nederland negen vestigingen.

Op zaterdag 30 april en zondag 1 mei is er voor kinderen de hele dag van alles te beleven. Zo staat er buiten op de parkeerplaats een groot én klein springkussen en zijn er gratis suikerspinnen te krijgen. In het ‘tuincafé’ staat er voor de kleintjes bovendien gratis limonadesiroop of een waterijsje klaar. Verder heeft Hornbach Geleen vanwege het tienjarig jubileum speciale artikelen ingekocht die tegen de bekende vaste lage prijzen verkrijgbaar zijn.

Geleidelijke overgang

Vestigingsmanager Erik van der Bolt weet nog goed hoe het tien jaar geleden allemaal begon. “De nieuwe Hornbach kwam in de plaats van een bestaand tuincentrum. In het begin borduurden we ook vooral voort op de bestaande activiteiten, voor de omgeving veranderde er niet veel. In de loop der jaren hebben we de winkel geleidelijk aan een andere ‘smoel’ gegeven, zoals de uitbreiding van de gereedschappenafdeling en het assortiment aan bouwmaterialen. We blijven volop bezig om de winkel om te turnen tot een echte bouwmarkt, maar de nadruk ligt nog steeds op het tuincentrum.”

Van der Bolt herinnert zich nog hoe de naamswijziging vragen opriep over de toekomst, bijvoorbeeld van het personeel. “Tien jaar later kunnen we vaststellen dat Hornbach Geleen een goede werkgever is met een vaste banengarantie. De huidige medewerkers vormen daar het bewijs van: de groep enthousiastelingen waarmee we zijn begonnen, bestaat tien jaar later nog voor een groot deel uit dezelfde mensen. Dat laat ook zien dat onze winkel echt is ingeburgerd in de omgeving Sittard/Geleen.”

Tien jaar later kunnen we vaststellen dat Hornbach Geleen een goede werkgever is met een vaste banengarantie. De huidige medewerkers vormen daar het bewijs van: de groep enthousiastelingen waarmee we zijn begonnen, bestaat tien jaar later nog voor een groot deel uit dezelfde mensen. Dat laat ook zien dat onze winkel echt is ingeburgerd in de omgeving Sittard/Geleen.
Vestigingsmanager Erik van der Bolt

De nieuwe Hornbach kwam in de plaats van een bestaand tuincentrum. In het begin borduurden we ook vooral voort op de bestaande activiteiten, voor de omgeving veranderde er niet veel. In de loop der jaren hebben we de winkel geleidelijk aan een andere ‘smoel’ gegeven, zoals de uitbreiding van de gereedschappenafdeling en het assortiment aan bouwmaterialen. We blijven volop bezig om de winkel om te turnen tot een echte bouwmarkt, maar de nadruk ligt nog steeds op het tuincentrum.
Vestigingsmanager Erik van der Bolt

Lees ook ...