HORNBACH newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals

HORNBACH Hammerrun in Enschede groot succes

Meer dan 1.300 sportievelingen halen € 4.500,- op voor Stichting Leergeld Enschede

Ruim 1.300 deelnemers hebben vandaag alles gegeven bij de nieuwe HORNBACH in Enschede. Als opwarmer voor de officiële opening op woensdag 30 maart organiseerde de projectbouwmarkt een zinderend kennismakingsevent: de Hammerrun. Jong en oud waagden zich aan de 1.000 meter lange obstacle run, die 25 spectaculaire hindernissen bevatte. Daarmee haalden de deelnemers € 4.500,- op voor Stichting Leergeld Enschede.

“We wilden er één groot spektakel van maken, en dat is gelukt!” vertelt vestigingsmanager Jeroen Christenhusz met een lach. “Deelnemers tijgerden door de modder, slingerden door de lucht en klommen over muren. Het plezier en het fanatisme spatten er gewoon vanaf.” Christenhusz zag trots hoe doorgewinterde obstacle runners en uitzinnige kinderen de ene na de andere hindernis trotseerden. “Heel gaaf om mensen op deze manier kennis te laten maken met alles waar wij als bouwmarkt voor staan: lef, energie, kracht en doorzettingsvermogen. Elke enthousiaste doe-het-zelver zal zich daarin herkennen, en na de Hammerrun al helemaal. Ik heb alleen maar nóg meer zin gekregen in de officiële opening, op woensdag 30 maart om 07.00 uur.”

Cheque voor ontwikkeling kinderen
Met de opbrengst van de kaartverkoop werd geld opgehaald voor Stichting Leergeld Enschede. De stichting zet zich in voor kinderen uit gezinnen die moeilijk kunnen rondkomen. Om 12.00 uur werd onthuld dat de deelnemers maar liefst € 4.500,- bijeen hebben gebracht. Jorrit van der Linden, coördinator van de stichting, kreeg samen met voorzitter Genio Ruesen de cheque uitgereikt door wethouder Niels van den Berg. “Dit is echt hartverwarmend. Wij geloven dat ieder kind recht heeft op een mooie toekomst. Mede dankzij deze steun kunnen wij weer een hoop kinderen de kans bieden om mee te doen aan onderwijs, sport en cultuur, dat is enorm belangrijk voor hun ontwikkeling.” Van der Linden ging zelf ook de uitdaging aan en liep enthousiast mee met de Hammerrun: hij overwon de obstakels met de gedrevenheid die hij ook in zijn werk voor de stichting laat zien.

Lees ook ...