Hornbach newsroom Persportaal van Hornbach Nederland voor mediaprofessionals

HORNBACH Hammerrun in Enschede groot succes

Meer dan 1.300 sportievelingen halen € 4.500,- op voor Stichting Leergeld Enschede

Ruim 1.300 deelnemers hebben vandaag alles gegeven bij de nieuwe HORNBACH in Enschede. Als opwarmer voor de officiële opening op woensdag 30 maart organiseerde de projectbouwmarkt een zinderend kennismakingsevent: de Hammerrun. Jong en oud waagden zich aan de 1.000 meter lange obstacle run, die 25 spectaculaire hindernissen bevatte. Daarmee haalden de deelnemers € 4.500,- op voor Stichting Leergeld Enschede.

“We wilden er één groot spektakel van maken, en dat is gelukt!” vertelt vestigingsmanager Jeroen Christenhusz met een lach. “Deelnemers tijgerden door de modder, slingerden door de lucht en klommen over muren. Het plezier en het fanatisme spatten er gewoon vanaf.” Christenhusz zag trots hoe doorgewinterde obstacle runners en uitzinnige kinderen de ene na de andere hindernis trotseerden. “Heel gaaf om mensen op deze manier kennis te laten maken met alles waar wij als bouwmarkt voor staan: lef, energie, kracht en doorzettingsvermogen. Elke enthousiaste doe-het-zelver zal zich daarin herkennen, en na de Hammerrun al helemaal. Ik heb alleen maar nóg meer zin gekregen in de officiële opening, op woensdag 30 maart om 07.00 uur.”

Cheque voor ontwikkeling kinderen
Met de opbrengst van de kaartverkoop werd geld opgehaald voor Stichting Leergeld Enschede. De stichting zet zich in voor kinderen uit gezinnen die moeilijk kunnen rondkomen. Om 12.00 uur werd onthuld dat de deelnemers maar liefst € 4.500,- bijeen hebben gebracht. Jorrit van der Linden, coördinator van de stichting, kreeg samen met voorzitter Genio Ruesen de cheque uitgereikt door wethouder Niels van den Berg. “Dit is echt hartverwarmend. Wij geloven dat ieder kind recht heeft op een mooie toekomst. Mede dankzij deze steun kunnen wij weer een hoop kinderen de kans bieden om mee te doen aan onderwijs, sport en cultuur, dat is enorm belangrijk voor hun ontwikkeling.” Van der Linden ging zelf ook de uitdaging aan en liep enthousiast mee met de Hammerrun: hij overwon de obstakels met de gedrevenheid die hij ook in zijn werk voor de stichting laat zien.

Onderstaande gegevens zijn alleen voor persgerelateerde vragen.
Voor overige vragen (zoals over uw bestelling) kunt u terecht bij het contactformulier.


Hornbach Bouwmarkt Nederland
Maarten Post
Telefoon: 030 - 266 98 98
E-mail: maarten.post@hornbach.com
Van Hulzen Communicatie
Fenna Zwerver
Telefoon: 071 - 560 20 60 / 06 - 42 600 279
E-mail: hornbach@vanhulzencommunicatie.nl
Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 24.000 medewerkers. HORNBACH is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels zeventien projectbouwmarkten en één HORNBACH Vloeren vestiging in ons land. In 2022 riepen consumenten HORNBACH voor de zestiende keer uit tot Beste Bouwmarkt van Nederland. Ook nam HORNBACH dit jaar voor de vijfde keer op rij de Webshop Award Bouwmarkten in ontvangst. HORNBACH kreeg in februari 2022 opnieuw het predicaat Laagste Prijs van de Consumentenbond, de bouwmarkt is 11% goedkoper dan het gemiddelde. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie (ook na aankoop), deskundig advies, uitgebreide service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (je grijpt nooit mis).

Volg Hornbach:

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Volg ons

Social wall