Hornbach newsroom Persportaal van Hornbach Nederland voor mediaprofessionals

Hornbach komt naar Apeldoorn

Hornbach gaat zich vestigen op de Voorwaarts in Apeldoorn. De projectbouwmarkt met tuincentrum komt op de plek waar nu nog de Americahal staat. Om dat te bekrachtigen, zetten Hornbach Holding, vastgoedontwikkelaar AM en de gemeente vandaag hun handtekening. De overdracht van de locatie wordt definitief als alle procedures doorlopen zijn en de vergunningen verleend. Dit is naar verwachting op 1 januari 2018. Medio 2019 opent Hornbach haar deuren.

Wethouder Detlev Cziesso plaatste zijn handtekening namens de gemeente Apeldoorn. Hij is blij met de komst van Hornbach. “Dit is een mooie aanvulling op het winkelaanbod in Apeldoorn. Aan deze kant van de stad zit nog geen bouwmarkt en de Voorwaarts is een prima plek voor winkels van deze omvang. De randvoorwaarden zijn hier goed geregeld, er is bijvoorbeeld genoeg parkeergelegenheid.”

Regiofunctie
Namens Hornbach ondertekenden directeur Evert de Goede en expansiemanager Jacqueline Tijchon het koopcontract: “Wij kijken uit naar een effectieve samenwerking en leveren met onze vestiging graag een positieve bijdrage aan de regiofunctie van Apeldoorn.” Raymon van Miltenburg ondertekende namens AM RED: “Retailpark De Voorwaarts is een begrip, en dat wordt met de komst van Hornbach verder versterkt.”

Ontwikkeling
De gemeente verkoopt de grond aan AM RED, conform eerdere afspraken uit 2010. AM RED, ook de huidige huurder van de Americahal, zou in 2020 de hal terugkopen van de gemeente. Een andere ontwikkeling zou hier verandering in kunnen brengen en dat is nu dus met Hornbach het geval. Hornbach had eerder ook een optie op een locatie in de wijk Zuidbroek, maar kiest nu toch voor de Laan van Erica.

Onderstaande gegevens zijn enkel voor persgerelateerde vragen.
Voor overige vragen (zoals over uw bestelling) kunt u terecht bij het contactformulier.


Hornbach Bouwmarkt Nederland
Maarten Post
Telefoon:030 - 266 98 98
E-mail:maarten.post@hornbach.com
Van Hulzen Communicatie
Fenna Zwerver
Telefoon:071 - 560 20 60 / 06 - 42 600 279
E-mail:hornbach@vanhulzencommunicatie.nl
Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 21.000 medewerkers. HORNBACH is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels vijftien vestigingen in ons land. In 2020 hebben consumenten HORNBACH voor de vijftiende keer uitgeroepen tot Beste Bouwmarkt van Nederland. Ook nam HORNBACH dit jaar voor de derde keer op rij de Webshop Award Bouwmarkten in ontvangst. Tevens is HORNBACH bij onafhankelijk onderzoek (waarderingsrapport DIY) van GfK al vier keer op rij uit de bus gekomen als best gewaardeerde bouwmarkt. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie, deskundig advies, competente service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (bij 50.000 artikelen).

Volg Hornbach:

Instagram
Social wall