Hornbach newsroom Persportaal van Hornbach Nederland voor mediaprofessionals

HORNBACH koopt retailcomplex van 10.000 m2 in Duiven

HORNBACH Nederland heeft een retailcomplex van 10.000 m2 aangekocht op het bedrijventerrein Centerpoort-Nieuwgraaf in Duiven. Het retailcomplex, direct gelegen achter de HORNBACH projectbouwmarkt, wordt verbouwd en ingericht als een HORNBACH Vloeren vestiging. Hiermee zet HORNBACH weer een stap in de ambitie om stevig door te groeien in Nederland.

“We zoeken in het hele land naar mogelijkheden om uit te breiden en door te groeien”, vertelt Evert de Goede, algemeen directeur van HORNBACH Nederland. “In Duiven hebben we begin 2020 een projectbouwmarkt geopend, en met groot succes. De markt in deze regio heeft volgens ons echter nog veel meer potentie, zowel bij doe-het-zelvers als de professionals. Toen het pand naast onze projectbouwmarkt in Duiven te koop werd aangeboden hebben we dan ook niet getwijfeld. Het voormalige pand van Praxis heeft een vloeroppervlakte van 10.000 m2, dus dat geeft ons veel mogelijkheden om onze diensten en assortiment uit te breiden. De plannen hiervoor gaan we de komende periode concretiseren en we zullen flink gaan verbouwen. Maar zeker is dat we hier een HORNBACH Vloeren gaan vestigen.”

Tweede vestiging HORNBACH Vloeren
HORNBACH Vloeren is een nieuwe retailformule van HORNBACH die het gat dicht tussen de bouwmarkt en de speciaalzaak. Eind 2021 werd deze formule in Kerkrade geïntroduceerd en de eerste HORNBACH Vloeren vestiging van Nederland geopend. Dit blijkt een groot succes, mede vanwege het deskundig advies, de vaste lage prijzen en het enorme assortiment. Als het aan HORNBACH ligt openen de deuren van de tweede Vloeren-vestiging zich op de Nieuwgraaf 42 in Duiven eind volgend jaar. Klanten kunnen hier dan terecht voor tegels, laminaat, houten vloeren, vloerbedekking, PVC, gietvloeren en alles wat je nodig hebt om deze vloeren te leggen. De vestiging van HORNBACH Vloeren Duiven ligt pal naast de projectbouwmarkt, maar wordt een volledig zelfstandige vestiging met een eigen ingang en parkeerterrein.

Extra ruimte komt goed van pas
De komst van HORNBACH Vloeren in Duiven betekent dat na de opening de vloerenafdeling in de projectbouwmarkt vrijkomt. “Die ruimte komt goed van pas”, laat De Goede weten. “Momenteel kunnen we niet ons volledige assortiment presenteren aan onze klanten, dit is simpelweg groter dan de beschikbare oppervlakte.” HORNBACH Duiven werd in 2020 geopend en telt 16.500 m2. Dat leek voldoende toen de plannen voor deze projectbouwmarkt ruim tien jaar daarvoor al op papier werden gezet. In de periode tussen planvorming en opening van Duiven, groeide HORNBACH’s aanbod van producten en diensten hard. Evenals de vraag van zowel professionals als consumenten. “Met de 10.000 m2 extra die we nu hebben gekocht kunnen we ons assortiment uitbreiden in de projectbouwmarkt en dus ook de nieuwe retailformule introduceren. En we houden zelfs nog wat over voor extra groei in de toekomst. Fantastisch, want er is potentie genoeg.”

Onderstaande gegevens zijn alleen voor persgerelateerde vragen.
Voor overige vragen (zoals over uw bestelling) kunt u terecht bij het contactformulier.


Hornbach Bouwmarkt Nederland
Maarten Post
Telefoon: 030 - 266 98 98
E-mail: maarten.post@hornbach.com
Van Hulzen Communicatie
Fenna Zwerver
Telefoon: 071 - 560 20 60 / 06 - 42 600 279
E-mail: hornbach@vanhulzencommunicatie.nl
Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 24.000 medewerkers. HORNBACH is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels zeventien projectbouwmarkten en één HORNBACH Vloeren vestiging in ons land. In 2022 riepen consumenten HORNBACH voor de zestiende keer uit tot Beste Bouwmarkt van Nederland. Ook nam HORNBACH dit jaar voor de vijfde keer op rij de Webshop Award Bouwmarkten in ontvangst. HORNBACH kreeg in februari 2022 opnieuw het predicaat Laagste Prijs van de Consumentenbond, de bouwmarkt is 11% goedkoper dan het gemiddelde. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie (ook na aankoop), deskundig advies, uitgebreide service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (je grijpt nooit mis).

Volg Hornbach:

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Volg ons

Social wall