Hornbach newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals
HORNBACH lanceert online projectadvies

HORNBACH lanceert online projectadvies

Specialisten delen tips tijdens gratis videogesprek

Nu klussend Nederland niet naar HORNBACH kan komen, komt HORNBACH naar de klusser. De projectbouwmarkt lanceert vandaag een nieuwe service: online projectadvies. Via videogesprekken staan de specialisten van de bouwmarkt letterlijk aan de zijlijn van projecten door het hele land en schieten ze doe-het-zevers te hulp met deskundig advies in tijden van de lockdown.

“Het zal je maar gebeuren. Spontaan lekkage in de keuken of een kapotte cv in tijden van de lockdown.” Evert de Goede, Algemeen Directeur HORNBACH Nederland schetst twee alledaagse problemen. “Dan kun je wel wat advies gebruiken, bijvoorbeeld over verschillende soorten koppelingen en het gereedschap dat je nodig hebt om zo’n klus te klaren. Nu we op de winkelvloer geen adviezen kunnen geven, doen onze specialisten dat online. Superhandig, gewoon even videobellen. Afgelopen weken ontving onze klantenservice vele klusvragen en constateerden we dat de behoefte aan advies groot is. De lancering van het online projectadvies is dan ook een schitterende uitbreiding van onze services. Zo kunnen onze klussers voortvarend aan de slag met hun projecten.”

Kansen
Na geslaagde pilots in Geleen en Kerkrade afgelopen week, rolt HORNBACH het online projectadvies vandaag landelijk uit. In alle vijftien Nederlandse vestigingen staan medewerkers paraat. Evert de Goede vervolgt: “We zijn dit voorjaar, vanwege corona, gestart met het geven van online badkamer- en keukenadviezen. Het bleek een enorme uitkomst. Voor ouderen, die vanwege corona niet naar de vestiging durven te komen. Maar ook voor stellen met jonge kinderen die het fijn vinden dat ze de kids niet hoeven mee te slepen naar een bouwmarkt. De uitbreiding, van badkamer- en keukenadvies naar andere productcategorieën was snel voor elkaar. Het is mooi om te zien dat de bijzondere situatie waarin we zitten ook kansen met zich meebrengt, dat we als organisatie wendbaar zijn en snel kunnen schakelen.”

Zo werkt het   
Via www.hornbach.nl/online-projectadvies kunnen doe-het-zelvers eenvoudig een videogesprek inplannen. Nadat de gewenste productcategorie, bijvoorbeeld sanitair of elektra, geselecteerd is, kan een datum en tijdslot worden gekozen. Afspraken vinden plaats van 07:00 uur ’s ochtends tot 20.30 uur ’s avonds. Per mail wordt daarna een Teams-uitnodiging toegestuurd voor een gratis videogesprek van maximaal 30 minuten. De Goede: “Voor de meeste Nederlanders heeft Microsoft Teams geen geheimen meer na al het thuiswerken. Wie het programma nog niet heeft, kan het via onze website downloaden.” Indien gewenst kan er tijdens het videogesprek direct een bestelling worden geplaatst. Deze kan thuis worden bezorgd of worden afgehaald bij een vestiging in de buurt.

Onderstaande gegevens zijn enkel voor persgerelateerde vragen.
Voor overige vragen (zoals over uw bestelling) kunt u terecht bij het contactformulier.


Hornbach Bouwmarkt Nederland
Maarten Post
Telefoon:030 - 266 98 98
E-mail:maarten.post@hornbach.com
Van Hulzen Communicatie
Fenna Zwerver
Telefoon:071 - 560 20 60 / 06 - 42 600 279
E-mail:hornbach@vanhulzencommunicatie.nl
Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 22.000 medewerkers. HORNBACH is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels vijftien vestigingen in ons land. In de afgelopen zestien jaar werd HORNBACH vijftien keer op rij verkozen tot Beste Bouwmarkt van Nederland. In 2021 riepen consumenten HORNBACH.NL voor de vierde keer uit tot Beste Webshop in de categorie bouwmarkten. Tevens is HORNBACH bij onafhankelijk onderzoek (waarderingsrapport DIY) van GfK al vier keer op rij uit de bus gekomen als best gewaardeerde bouwmarkt. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie, deskundig advies, competente service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (bij 50.000 artikelen).

Volg Hornbach:

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Volg ons

Social wall