HORNBACH newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals

Hornbach Nieuwerkerk aan den IJssel geopend

Onder grote belangstelling is vandaag Hornbach Nieuwerkerk aan den IJssel geopend. Deze gecombineerde bouwmarkt en tuincentrum heeft een oppervlakte van maar liefst 20.000 vierkante meter. Het is de tiende Nederlandse vestiging van de bouwmarktketen, gerealiseerd in een voor de bouwsector nog altijd lastige tijd. Reden voor Hornbach om tijdens de openingsdag uit te pakken met een dag vol festiviteiten.

“Al voor dag en douw stonden de vroege vogels te trappelen om naar binnen te gaan” aldus Evert de Goede, algemeen directeur van Hornbach Nederland, die terugkijkt op een geslaagde dag. “Het geeft een goed gevoel om met zo’n feestelijke dag de periode van opbouwen af te sluiten en de deuren te openen voor het publiek, want daar gaat het natuurlijk allemaal om. We zijn er dan ook trots op dat de vestiging in Nieuwerkerk aan den IJssel na al het harde werk nu officieel geopend is. Een dag als vandaag is de ideale manier om Hornbach in al haar facetten te presenteren en voor de omgeving een mooie manier om kennis met ons te maken. Niet alleen kunnen klussers uit de regio Zuidplas en Rotterdam vanaf nu bij ons terecht voor een assortiment dat ruim vijf keer zo groot is als bij de gemiddelde bouwmarkt, maar de aanwezigheid van Hornbach biedt ook werkgelegenheid aan ongeveer 300 werknemers, direct en indirect. Kortom, een goede economische impuls voor gemeente en regio.”

Bouw- en tuinmarkt voor grote projecten

De nieuwe vestiging van de bouwmarktketen is te vinden aan de rand van Nieuwerkerk aan den IJssel (Laan van Avant-Garde 1), tussen de rijksweg A20 en de Hoofdweg-Noord. De gecombineerde bouw- en tuinmarkt van Hornbach is afgestemd op klanten die grote projecten willen realiseren, zoals het verbouwen van de zolder, het renoveren van de badkamer of het aanleggen van een houten terras. De producten zijn in grote aantallen en tegen vaste lage prijzen beschikbaar. De keten kent geen tijdelijke acties of branchevreemde artikelen.

Drive-in voor bouwmaterialen

Hornbach Nieuwerkerk aan den IJssel is de tweede vestiging in Nederland (na Breda) met een drive-in voor bouwmaterialen. Doe-het-zelvers kunnen de winkel inrijden om de benodigde materialen direct in hun aanhangwagen, vrachtwagen of bestelbusje te laden. Met brede paden en hoge stellingen is het gemakkelijk inladen. “Dat is handig voor het vervoeren van grote of zware materialen als balken, isolatiemateriaal en zakken cement”, licht vestigingsmanager Charles van Geenen toe. “Ideaal voor ondernemers én particulieren. Dat maakt ons tot dé projectbouwmarkt in de gemeente Zuidplas en omstreken.”

Het geeft een goed gevoel om met zo’n feestelijke dag de periode van opbouwen af te sluiten en de deuren te openen voor het publiek, want daar gaat het natuurlijk allemaal om. We zijn er dan ook trots op dat de vestiging in Nieuwerkerk aan den IJssel na al het harde werk nu officieel geopend is.
Evert de Goede, directeur Hornbach Bouwmarkt Nederland

Lees ook ...