HORNBACH newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals

HORNBACH Nijmegen tikt hoogste punt aan

In Nijmegen wordt volop gebouwd aan de nieuwste vestiging van HORNBACH. De bouw verloopt volgens schema. Afgelopen week is het hoogste punt bereikt met het plaatsen van een kubus op het dak in kenmerkend HORNBACH-oranje. Deze eyecatcher gaat nog eens extra de aandacht trekken van doe-het-zelvers en bouwprofessionals uit Nijmegen en omstreken die niet meer kunnen wachten tot de deuren van de grootste bouwmarkt van Nijmegen opengaan.

Aan de noordkant van Nijmegen verrijst de 18e HORNBACH-vestiging van Nederland. “Het wordt een complete projectbouwmarkt met een tuincentrum, dierenafdeling, badkamer- en keukeninspiratiecentrum en een Drive In met een eigen kassa”, zegt vestigingsmanager Niels van Essen. “We hebben straks meer dan genoeg ruimte voor onze 120.000 artikelen en enorme voorraden. Afgelopen week heeft het bouwbedrijf Dura Vermeer de vlag gehesen bovenop de kenmerkende oranje HORNBACH-kubus op het gebouw. Met z’n 15 meter is dit hoogste punt een enorme aandachttrekker pal langs de snelweg tussen Nijmegen en Arnhem.”

Bijzonder exemplaar
De nieuwste HORNBACH-vestiging wordt gebouwd langs de A325 die Nijmegen en Arnhem verbindt. De bouwmarkt telt een oppervlakte van maar liefst 20.000 m2 en de Drive In 4.500 m2. Op de zojuist voltooide oranje kubus na krijgt de rest van het gebouw antracieten gevelplaten. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo gaan zonnepanelen duurzame energie opwekken. Bovendien wordt volop rekening gehouden met de groene omgeving. “Het gebouw krijgt een groen dak dat water opvangt, voedsel biedt voor insecten, verkoelend werkt in de zomer en zorgt voor gezonde lucht in de directe omgeving. Binnen heel Europa zijn de HORNBACH-vestigingen die dat hebben op één hand te tellen”, vertelt Niels trots. “Nijmegen wordt een bijzonder exemplaar. Een plaatje.”

Samenwerking UWV
Hoewel de opening van HORNBACH Nijmegen pas gepland staat voor de tweede helft van dit jaar, is de zoektocht naar personeel al volop in gang. Kandidaten komen onder andere binnen via werkenbijhornbach.nl en het UWV waarmee nauw wordt samengewerkt. Voor de enorme vestiging met ruime openingstijden zijn straks zeker 180 nieuwe collega’s nodig. Dat is een flinke uitdaging met de huidige krappe arbeidsmarkt. “Iedere week voeren we gesprekken met kandidaten. Daarnaast hebben we onlangs zowel bij het UWV in Nijmegen als in Arnhem een speciale wervingsdag georganiseerd. En met succes! We hebben fijne nieuwe collega’s kunnen aannemen die direct aan de slag zijn gegaan bij andere vestigingen. Dit interne inwerk- en ontwikkeltraject bij HORNBACH is de beste manier om snel bekend te raken met de deskundigheid en service waar we voor staan. Het is geweldig om onze nieuwe collega’s in korte tijd echte HORNBACH-medewerkers te zien worden.” De zoektocht naar nieuwe mensen gaat voorlopig nog door om het team compleet te maken. Benieuwd naar de vacatures? Kijk op werkenbijhornbach.nl/vestiging-nijmegen.

Bouwen volgens plan
De bouw van de vestiging in Nijmegen verloopt voorspoedig. Dat is knap want het is een uitdaging om op het juiste moment de benodigde materialen te verkrijgen. “Als het moet, passen we gewoon de bouwvolgorde aan. Aan de totaalplanning is niets veranderd. Bij HORNBACH zijn we gewend om aan te pakken en oplossingen te bedenken voor bouwprojecten van onze klanten, dus dat kunnen we ook voor onze eigen projecten”, zegt Niels zelfverzekerd. Hij verwacht in het voorjaar te kunnen starten met het interieur zodat de opening in de tweede helft van dit jaar geheel volgens plan kan plaatsvinden.

Lees ook ...