HORNBACH newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals

HORNBACH ontvangt sleutels pand Apeldoorn

Bouwmarkt start met inrichten en vullen van de schappen

Een feestelijke dag voor de medewerkers van HORNBACH Apeldoorn. Vandaag krijgen zij de sleutels van hun projectbouwmarkt uit handen van de aannemer. Dat betekent dat er gestart kan worden met inrichten en bevoorraden: maar liefst 120.000 artikelen krijgen een plek in schappen. HORNBACH ligt daarmee op schema voor de opening van de splinternieuwe bouwmarkt dit najaar.

In krap een jaar tijd is er veel veranderd aan De Voorwaarts in Apeldoorn. Op de plek waar ooit de Americahal stond en menig legendarisch optreden gegeven werd, heeft aannemer Dura Vermeer een waar klusparadijs neergezet. In september 2020 werd de eerste paal geslagen, nu maakt HORNBACH zich op voor de opening van de 16e Nederlandse projectbouwmarkt. Vestigingsmanager Gerben Hofland laat weten: “We zijn supertrots. Nee, geen rockbands meer op deze grond, maar klussen klinkt ons ook als muziek in de oren! Op een oppervlakte van zo’n 16.500 m2 vind je hier straks echt alles voor elk project.”

Inrichten en inwerken
Voordat de deuren komend najaar openschuiven, hebben Gerben en zijn team een flinke klus te klaren. Maar liefst 120.000 verschillende artikelen moeten een plek in de schappen krijgen. Hofland vervolgt: “Maar daar draaien wij onze handen niet voor om. We draaien op volle sterkte. We zijn gestart met het plaatsen van stellingen en balies. Zodra het interieur staat, starten we met het vullen van de schappen. De meeste van de 150 collega’s zijn ingewerkt in andere vestigingen en al lekker op elkaar ingespeeld. Van caissières tot logistiek medewerkers en verkoopspecialisten. Wist je trouwens dat veel van hen een achtergrond in de bouwwereld hebben? Als timmerman, elektricien of sanitairspecialist bijvoorbeeld. Zo kunnen zij klanten straks goed adviseren over de aanpak van hun project. Door het vullen van de schappen weten we elk artikel bovendien snel te vinden, van één enkele schroef tot gereedschap en plaatmateriaal.”

Tuincentrum en Drive In
De nieuwste HORNBACH-vestiging is een complete projectbouwmarkt en beschikt tevens over een badkamer-keuken-inspiratiecentrum, dierenafdeling en tuincentrum. Ook vind je aan De Voorwaarts een Drive In: een naast de bouwmarkt gelegen hal met extra brede paden. “Je auto of klusbus rijd je hier gewoon voor het schap. In onze Drive In kun je terecht voor zware bouwmaterialen, zoals bouwhout, isolatiemateriaal, gevelstenen, wapeningsstaal, zand en grind. Alles efficiënt opgesteld, zodat je optimaal kunt inladen. Dat scheelt een hoop tijd en sjouwen”, aldus Gerben Hofland.

Lees ook ...