HORNBACH newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals

HORNBACH opent 17e vestiging in Enschede

Projectbouwmarkt blijft groeien in Nederland

Vanochtend om 07.00 uur opende HORNBACH de deuren van haar nieuwste projectbouwmarkt in Enschede. Het is de zeventiende vestiging in totaal, en de grootste in de provincie Overijssel. Met een oppervlakte van 17.000 m2 is het een enorme aanwinst voor doe-het-zelvers en bouwprofessionals in de regio én over de grens. Intussen wordt er onverminderd hard gewerkt aan verdere uitbreidingen en nieuwe vestigingen.

De zojuist geopende HORNBACH Enschede is de tweede in de provincie Overijssel en volgt op nummer zestien, die eind oktober 2021 in Apeldoorn werd geopend. Ondertussen blijft de projectbouwmarkt doorpakken: de voorbereidingen van de bouw van de achttiende vestiging, in Nijmegen, zijn in volle gang. En eind vorig jaar introduceerde HORNBACH ook het nieuwe retailconcept Vloeren, met de ambitie van meerdere vestigingen. Algemeen directeur Evert de Goede is trots op die groei, en zoals altijd op de nieuwste projectbouwmarkt in het bijzonder, “zeker op alle collega’s die de afgelopen maanden keihard hebben gewerkt om de Enschedese vestiging op te zetten.”

Organische groei
Bij de feestelijke opening, die mede werd verricht door burgemeester Roelof Bleker van Enschede, was ook Karin Dohm aanwezig, de Duitse CFO van HORNBACH Baumarkt AG. Ze verklaarde: “HORNBACH blijft succesvol groeien in Nederland, constant en in een indrukwekkend tempo. De vestiging in Enschede is niet alleen onze zeventiende Nederlandse bouwmarkt met tuincentrum: we beleven hiermee ook onze achtste opening in zeven jaar. We willen die organische groei voortzetten, omdat we zien dat onze populariteit onder Nederlandse klanten hoog blijft en omdat de verkoop zich hier heel goed blijft ontwikkelen – ook in vergelijking met de branche.”

Laagste prijs
En HORNBACH blijft innoveren. Zo is begin dit jaar als eerste (en enige) de laagste prijsgarantie, ook ná je aankoop, geïntroduceerd. Klanten zijn niet alleen verzekerd van de laagste prijs op het moment van aankoop, maar ook in de toekomst. Dertig dagen na aankoop krijgen zij het verschil in prijs automatisch terug, mocht een artikel in die periode in prijs zijn verlaagd. HORNBACH is gemiddeld genomen de goedkoopste bouwmarkt van Nederland. De tweejaarlijkse peiling van de Consumentenbond in februari 2022 toont aan dat HORNBACH 11% goedkoper is dan andere bouwmarkten. Daarmee heeft HORNBACH opnieuw het predicaat Laagste Prijs verkregen.

Enschede
De nieuwe vestiging in Enschede zal, met een oppervlakte van 17.000 m2, blijvend bijdragen aan de populariteit én de groei in de omgeving, zegt Algemeen directeur Evert de Goede: “Enschede heeft een belangrijke regiofunctie, en ligt bovendien op enkele kilometers van de Duitse grens.” Met ingang van vandaag hebben alle klussers en bouwprofessionals in de regio direct toegang tot een ongekend grote selectie artikelen voor al hun projecten, altijd tegen de laagst mogelijke prijs. En met de 150 medewerkers, onder wie twee vaste ProfiAdviseurs, is ook deskundig advies gegarandeerd.” De projectbouwmarkt is duurzaam gebouwd en aangesloten op het stadswarmtenet. Op het dak zijn 3.000 zonnepanelen geïnstalleerd, waarmee de vestiging zelfvoorzienend is in stroom en zelfs stroom terug kan leveren aan het netwerk.

Lees ook ...