Hornbach newsroom Persportaal van Hornbach Nederland voor mediaprofessionals

HORNBACH opent 18e projectbouwmarkt in Nijmegen

Burgemeester Bruls verricht openingshandeling met 1 rake klap

Het is de stad met de meeste inwoners van Gelderland, en dus mag ook hier de grootste bouwmarkt van Nederland niet ontbreken. Burgemeester van Nijmegen Hubert Bruls opende op 12 juli om 7.00 uur samen met vestigingsmanager Niels van Essen de nieuwste projectbouwmarkt van HORNBACH. De bouw van de vestiging, die een oppervlakte van 20.000 m2 heeft, werd in slechts negen maanden voltooid. HORNBACH Nijmegen is duurzaam gebouwd met een aansluiting op het stadswarmtenet. En milieuvriendelijk met sedumdaken en afwatering van het hemelwater via een wadi.

Evert de Goede, algemeen directeur HORNBACH Nederland, is blij met de opening van de projectbouwmarkt aan de Wendelring in Nijmegen. “Nijmegen is onze derde en grootste vestiging in Gelderland volgend op Apeldoorn en Duiven. Fantastisch dat we nu ook klussers in de regio Nijmegen bij hun projecten kunnen ondersteunen. Er staat een team van 180 deskundige collega’s voor ze klaar. Zij zijn de afgelopen periode ingewerkt en hebben met elkaar de vestiging ingericht. Het is altijd weer een geweldige prestatie om de vestiging helemaal op tijd klaar te hebben”.

Uniek exemplaar
De nieuwe projectbouwmarkt vlak langs de A325 tussen Nijmegen en Arnhem heeft een oppervlakte van maar liefst 20.000 m² en de Drive In beslaat nog eens ruim 4.500 m². De vestiging is duurzaam gebouwd. Zo is er een aansluiting op het stadswarmtenet en een extra hoge isolatiewaarde aangehouden in de gevel- en dakafwerking. Ook is er is volop rekening gehouden met het milieu en de groene omgeving waar de bouwmarkt staat. “We hebben een groen dak dat water opvangt, voedsel biedt voor insecten, verkoelend werkt in de zomer en zorgt voor gezonde lucht in de directe omgeving. Dat maakt ons een uniek exemplaar in Nederland en zelfs internationaal. Slechts een handjevol van de ruim 170 HORNBACH bouwmarkten in heel Europa kunnen hetzelfde zeggen”, vertelt Evert.

Doorgroeien
In Nederland is HORNBACH in 25 jaar tijd uitgegroeid tot koploper in de doe-het-zelf branche. Met de opening van de grootste HORNBACH van Gelderland wordt het marktaandeel verder uitgebreid. De bouwmarktketen vaart een eigen koers die erop gericht is om de formule continu te verbeteren voor klussers en bouwprofessionals. HORNBACH had in Nederland de eerste Drive In, sloeg een digitale slag met de webshop, app en zelfscankassa’s. Bovendien hadden ze een primeur met de laagste prijsgarantie, zelfs na aankoop. HORNBACH wil doorgroeien in Nederland. Er wordt gekeken naar uitbreiding van vestigingen en Drive In’s bij bestaande bouwmarkten. En vanwege het succes van de eerste HORNBACH Vloeren in Kerkrade, wordt gezocht naar locaties om deze retailformule in meer steden te openen. Evert: “We gaan altijd een stap verder dan onze concurrenten. Ook op het gebied van service, deskundig advies en onze ruime voorraden. Vanaf vandaag staan we klaar om dit nu ook allemaal te bieden aan de klussers in Nijmegen en omstreken.”

Onderstaande gegevens zijn alleen voor persgerelateerde vragen.
Voor overige vragen (zoals over uw bestelling) kunt u terecht bij het contactformulier.


Hornbach Bouwmarkt Nederland
Maarten Post
Telefoon: 030 - 266 98 98
E-mail: maarten.post@hornbach.com
Van Hulzen Communicatie
Fenna Zwerver
Telefoon: 071 - 560 20 60 / 06 - 42 600 279
E-mail: hornbach@vanhulzencommunicatie.nl
Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 24.000 medewerkers. HORNBACH is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels zeventien projectbouwmarkten en één HORNBACH Vloeren vestiging in ons land. In 2022 riepen consumenten HORNBACH voor de zestiende keer uit tot Beste Bouwmarkt van Nederland. Ook nam HORNBACH dit jaar voor de vijfde keer op rij de Webshop Award Bouwmarkten in ontvangst. HORNBACH kreeg in februari 2022 opnieuw het predicaat Laagste Prijs van de Consumentenbond, de bouwmarkt is 11% goedkoper dan het gemiddelde. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie (ook na aankoop), deskundig advies, uitgebreide service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (je grijpt nooit mis).

Volg Hornbach:

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Volg ons

Social wall