Hornbach newsroom Persportaal van Hornbach Nederland voor mediaprofessionals
Hornbach opent distributiecentrum in Eindhoven

Hornbach opent distributiecentrum in Eindhoven

Bouwmarktketen speelt in op snelle groei

Hornbach groeit hard in Nederland. De Duitse bouwmarktketen noteert al 4,5 jaar dubbele groeicijfers in ons land. Inmiddels wordt een belangrijk deel van de omzet online gerealiseerd. Om het aantal webshop-bestellingen verder te kunnen laten groeien en de orders te verwerken met het serviceniveau dat Nederlandse consumenten gewend zijn, opent Hornbach Nederland een distributiecentrum in Eindhoven.

“Nederland is in Europa trendsettend op het gebied van onlinebestellingen”, vertelt Evert de Goede, algemeen directeur Hornbach Nederland. “Consumenten verwachten ons volledige assortiment van 120.000 artikelen, waaronder groot plaatmateriaal en zware producten zoals mortel, online te kunnen bestellen. En levering natuurlijk binnen 24 uur. Als Beste Bouwmarkt van Nederland willen we ook online de beste zijn. Een eigen distributiecentrum in Nederland is dan essentieel.”

Samenwerking met XPO Logistics
Het distributiecentrum wordt gerealiseerd in samenwerking met XPO, die een deel van de dienstverlening voor onlinebestellingen gaat uitvoeren. “We maken graag gebruik van de expertise van XPO”, vervolgt De Goede. “We hebben er vertrouwen in dat het voorraadbeheer, orderpicken en het uitleveren van bestellingen bij deze gerenommeerde logistieke dienstverlener in goede handen zijn.” Mauro Ungheretti, managing director Supply Chain Netherlands, Belgium, Germany XPO Logistics, is trots op de samenwerking met Hornbach: “Ons team kijkt ernaar uit Hornbach te steunen in haar groeiambitie op de online DIY-markt.” Het distributiecentrum heeft een oppervlakte van 13.000 m2 en is gevestigd op de logistieke campus van XPO in Eindhoven. Het distributiecentrum wordt gefaseerd in gebruik genomen en zal in mei 2020 volledig operationeel zijn.

Onderstaande gegevens zijn alleen voor persgerelateerde vragen.
Voor overige vragen (zoals over uw bestelling) kunt u terecht bij het contactformulier.


Hornbach Bouwmarkt Nederland
Annelies Melis
Telefoon: +31 (0)30 - 266 98 98
E-mail: annelies.melis@hornbach.com
Van Hulzen Communicatie
Fenna Zwerver
Telefoon: 071 - 560 20 60 / 06 - 42 600 279
E-mail: hornbach@vanhulzencommunicatie.nl
Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 24.000 medewerkers. HORNBACH is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels zeventien projectbouwmarkten en één HORNBACH Vloeren vestiging in ons land. In 2022 riepen consumenten HORNBACH voor de zestiende keer uit tot Beste Bouwmarkt van Nederland. Ook nam HORNBACH dit jaar voor de vijfde keer op rij de Webshop Award Bouwmarkten in ontvangst. HORNBACH kreeg in februari 2022 opnieuw het predicaat Laagste Prijs van de Consumentenbond, de bouwmarkt is 11% goedkoper dan het gemiddelde. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie (ook na aankoop), deskundig advies, uitgebreide service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (je grijpt nooit mis).

Volg Hornbach:

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Volg ons

Social wall