Hornbach newsroom Persportaal van Hornbach Nederland voor mediaprofessionals

Hornbach opnieuw meest gewaardeerde bouwmarkt

Consument waardeert productkwaliteit, assortiment en voorraad

De consument heeft Hornbach opnieuw gekozen tot de meest gewaardeerde bouwmarktketen van Nederland. De onderneming scoort vooral op productkwaliteit, assortiment en voorraad. Voor dit onderzoek heeft GfK Panel Services Benelux ruim 2.300 consumenten geënquêteerd in het voorjaar van 2014. Deze titel ging voor de vierde keer naar Hornbach, met als algemeen rapportcijfer een 7,7.

Met de combinatie van bouwmarkt en tuincentrum heeft Hornbach in de loop der jaren stevige voet op Nederlandse bodem gekregen. Doe-het-zelvers in het hele land weten de vestigingen steeds beter te vinden en waarderen Hornbach vooral hoog op de kwaliteit van producten, het assortiment en de grote voorraden. “Wij zijn er trots op dat de consument Hornbach opnieuw heeft gekozen tot meest gewaardeerde onder de bouwmarkten”, aldus Michel van Slingerland, marketingmanager van Hornbach Bouwmarkt Nederland, die de award in ontvangst mocht nemen. “Dat klussend Nederland ons ziet als dé projectbouwmarkt van het land, is absoluut iets om trots op te zijn!”

Erkenning en stimulans

Dit is niet de eerste onderscheiding van dit soort voor Hornbach. De projectbouwmarktketen kwam bij dit onderzoek van GfK drie keer eerder (2006, 2009 en 2011) als winnaar uit de bus. “Fantastisch om te zien dat consumenten voor de vierde keer deze aspecten uit onze kernwaarden met zo’n hoog cijfer waarderen. Aan de top staan is moeilijker dan er komen”, zegt Van Slingerland. “Deze titel zien we dan ook niet alleen als erkenning van ons unieke concept, maar zeker ook als een stimulans om door te gaan op de ingeslagen weg en scherp te blijven op ontwikkelingen in de markt!”.

Dat klussend Nederland ons ziet als dé projectbouwmarkt van het land, is absoluut iets om trots op te zijn!
Michel van Slingerland, marketingmanager Hornbach Nederland

Onderstaande gegevens zijn alleen voor persgerelateerde vragen.
Voor overige vragen (zoals over uw bestelling) kunt u terecht bij het contactformulier.


Hornbach Bouwmarkt Nederland
Maarten Post
Telefoon: 030 - 266 98 98
E-mail: maarten.post@hornbach.com
Van Hulzen Communicatie
Fenna Zwerver
Telefoon: 071 - 560 20 60 / 06 - 42 600 279
E-mail: hornbach@vanhulzencommunicatie.nl
Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 24.000 medewerkers. HORNBACH is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels zeventien projectbouwmarkten en één HORNBACH Vloeren vestiging in ons land. In 2022 riepen consumenten HORNBACH voor de zestiende keer uit tot Beste Bouwmarkt van Nederland. Ook nam HORNBACH dit jaar voor de vijfde keer op rij de Webshop Award Bouwmarkten in ontvangst. HORNBACH kreeg in februari 2022 opnieuw het predicaat Laagste Prijs van de Consumentenbond, de bouwmarkt is 11% goedkoper dan het gemiddelde. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie (ook na aankoop), deskundig advies, uitgebreide service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (je grijpt nooit mis).

Volg Hornbach:

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Volg ons

Social wall