HORNBACH newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals

HORNBACH start samenwerking met Talpa en IDTV

Realityserie Klusklauwen op Veronica vanaf 25 augustus

Na het succes van De Beste Klusser van Nederland stapt HORNBACH in de reality tv. Vakmanschap en passie voor klussen zijn het fundament van Klusklauwen, hét klusprogramma waarin de grootste projectbouwmarkt van Nederland een inspirerende en hilarische inkijk biedt in de leefwereld van bouwprofessionals. Klusklauwen is een samenwerking met Talpa en IDTV, en is vanaf 25 augustus iedere vrijdagavond bij Veronica te zien.

“Nederlanders zijn echte klussers. Van kleine tot grote projecten, we pakken ze aan en van niets maken we iets,” vertelt Maarten Post, Hoofd Marketing & Communicatie HORNBACH. “Maar we zijn natuurlijk niet allemaal vakmensen. We hebben wel een beeld van hoe het eraan toegaat bij de bouwprofessionals, maar we zien het nooit vanbinnen. Tot nu dus. Klusklauwen geeft een uitgebreide inkijk in de leefwereld van twee vakmannen, met alle bloed, zweet en grappen die daarbij horen.”

In acht afleveringen pakken de bevriende bouwprofessionals Arwin en Ed projecten door het hele land aan. Ze laten zich nergens door afschrikken. Een rommelige schuur bouwen ze om tot een ontspanningsruimte waar je nooit meer uit wilt, een touringcar tot tiny house. En steeds weten ze je te verrassen met een creatieve, eigenwijze twist. Dat gaat niet zonder een stevige discussie op z’n tijd, maar altijd met onverwoestbare humor.

“Het programmaformat, ontwikkeld met Talpa en IDTV, is zo bijzonder omdat zo’n reality-inkijk in de leefwereld van professionals nergens anders te zien is. In geen enkele vorm, maar al helemaal niet als het gaat om klussen. En het sluit voor de volle honderd procent aan bij HORNBACH” zegt Post. “Want wij doen niets anders dan grootse projecten met ‘beide klauwen’ aanpakken.”

Vakmannen
HORNBACH werkte al eerder samen met IDTV en Veronica, op zoek naar de Beste Klusser van Nederland. “In dit nieuwe format ligt de nadruk op professionals,” zegt Post. “Wat niet wil zeggen dat bij hen alles vanzelf gaat. Ook vakmensen moeten het soms hebben van doorzetten. Dóen. De beuk erin. Arwin en Ed nemen de kijker mee door hun uitdagingen en successen. Herkenbaar en vermakelijk tegelijk.”

Naast de vele oude materialen die worden hergebruikt komen de projecten en materialen natuurlijk bij HORNBACH vandaan, meldt Post. “De supervisie is in handen van onze eigen projectcoördinator Richard. Als ervaren HORNBACH-man heeft hij natuurlijk een berg aan kennis, én een ongezouten mening, die hij niet bepaald voor zich houdt… En na werktijd drinkt hij samen met de mannen een biertje en proosten ze op weer een geslaagd project.”

Klusklauwen
Klusklauwen wordt geproduceerd door IDTV en mogelijk gemaakt door HORNBACH. Vanaf vrijdag 25 augustus is de realityserie elke vrijdag om 20.30 uur bij Veronica te zien.

Lees ook ...