Hornbach newsroom Persportaal van Hornbach Nederland voor mediaprofessionals
Hornbach stelt mondkapjes verplicht vanaf maandag

Hornbach stelt mondkapjes verplicht vanaf maandag

Klanten op werkdagen tot 19.30 uur naar binnen

Vanaf maandag 19 oktober stelt Hornbach het dragen van een mondkapje verplicht. De nieuwe huisregel geldt voor medewerkers en klanten in alle vestigingen. De projectbouwmarkt neemt deze maatregel vooruitlopend op de landelijke invoering van de plicht. In verband met de nieuwe sluitingstijd op maandag tot en met vrijdag om 20.00 uur, kunnen klanten vanaf morgen tot 19.30 uur naar binnen om hun inkopen te doen.

Om zo veel mogelijk klanten van dienst te kunnen blijven, schakelt Hornbach continu om de maatregelen te optimaliseren. De veiligheid van de medewerkers en klanten staat hierbij voorop.  “Wij volgen de richtlijnen, maar vinden dat we gezien de huidige situatie niet moeten wachten met de mondkapjesplicht totdat dit landelijk geregeld is,” reageert Evert de Goede, Algemeen Directeur Hornbach Nederland. “Bij Hornbach hebben wij onze eigen huisregels en wij letten er zelf op dat mensen zich daaraan houden. Vanaf aanstaande maandag stellen wij het dan ook voor iedereen in de vestigingen – medewerkers en klanten – verplicht om een mondkapje te dragen. We zullen eraan moeten wennen met z’n allen, maar het doel is helder: het virus er weer onder krijgen. Klanten die een mondkapje vergeten, die krijgen er eentje gratis van ons.”

Openingstijden
Vanaf donderdag 15 oktober kunnen klanten op maandag tot en met vrijdag tot 19.30 uur naar binnen om hun inkopen te doen. Zo kan iedereen op tijd afrekenen met het oog op de verplichte vervroegde sluiting om 20.00 uur. In het weekend gelden de reguliere openingstijden*. De Goede vervolgt: “Nederland is nog steeds volop aan het klussen en ik verwacht dat deze trend aanhoudt nu we ook de komende tijd meer thuis zullen zijn. Ik wil dan ook echt alle doe-het-zelvers oproepen om zoveel mogelijk doordeweeks hun inkopen te doen. Zo voorkomen we dat het in de weekenden te druk wordt. Daar waar nodig worden extra verkeersregelaars ingezet om de verkeersstromen in goede banen te leiden.”

Deurbeleid
Hornbach deed al eerder de oproep om alleen te komen winkelen en functioneel inkopen te doen. Er is een streng deurbeleid om het aantal bezoekers te reguleren. Een speciaal aangestelde veiligheidscoördinator kijkt of mensen binnen 1,5 meter afstand houden, spreekt hen hier actief op aan en kan drukke gangpaden bijvoorbeeld tijdelijk afsluiten. Het winkelen met een winkelwagen is verplicht. Na gebruik wordt deze door een medewerker van Hornbach schoongemaakt. Een compleet overzicht van de geldende maatregelen staat op: hornbach.nl/actueel/coronavirus  

*Met uitzondering van de vestiging in Alblasserdam die op zaterdag geopend is van 08.00 tot 19.30 uur en op zondag gesloten. Alle andere vestigingen zijn op zaterdag van 08.00 – 18.00 uur geopend en op zondag van 12.00 – 17.00 uur.

Onderstaande gegevens zijn alleen voor persgerelateerde vragen.
Voor overige vragen (zoals over uw bestelling) kunt u terecht bij het contactformulier.


Hornbach Bouwmarkt Nederland
Maarten Post
Telefoon: 030 - 266 98 98
E-mail: maarten.post@hornbach.com
Van Hulzen Communicatie
Fenna Zwerver
Telefoon: 071 - 560 20 60 / 06 - 42 600 279
E-mail: hornbach@vanhulzencommunicatie.nl
Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 24.000 medewerkers. HORNBACH is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels zeventien projectbouwmarkten en één HORNBACH Vloeren vestiging in ons land. In 2022 riepen consumenten HORNBACH voor de zestiende keer uit tot Beste Bouwmarkt van Nederland. Ook nam HORNBACH dit jaar voor de vijfde keer op rij de Webshop Award Bouwmarkten in ontvangst. HORNBACH kreeg in februari 2022 opnieuw het predicaat Laagste Prijs van de Consumentenbond, de bouwmarkt is 11% goedkoper dan het gemiddelde. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie (ook na aankoop), deskundig advies, uitgebreide service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (je grijpt nooit mis).

Volg Hornbach:

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Volg ons

Social wall