Hornbach newsroom Persportaal van Hornbach Nederland voor mediaprofessionals
Hornbach tien jaar in Wateringen

Hornbach tien jaar in Wateringen

Morgen bereikt Hornbach Wateringen een bijzondere mijlpaal. De vestiging van deze bouwmarkt op industrieterrein Zwethove/WBC (aan de ’s-Gravenzandse weg 71-72) bestaat dan precies tien jaar. Dit jubileum markeert tevens een belangrijk moment in de historie van de bouwmarkt- en tuincentrumketen, die met Hornbach Wateringen in 2002 nog steviger voet aan de grond kreeg in Nederland. Inmiddels bestaat de keten in Nederland vijftien jaar en telt hij negen vestigingen.

Vestigingsmanager van het eerste uur Peter van Huisstede – daarvoor werkzaam bij Hornbach Zaandam, de eerste Hornbach van Nederland – weet nog goed hoe het tien jaar geleden allemaal begon. “De mensen hier hadden negen jaar moeten wachten tot de aangekondigde Hornbach eindelijk realiteit was. Vanwege de overweldigende drukte moesten mensen tijdens de opening een heel stuk langs het industrieterrein komen lopen. Indrukwekkend gezicht was dat. Een mooie herinnering.”

42 mensen van het eerste uur

Wat Van Huisstede zich vooral nog goed herinnert, is wat een klus het was om toen, in 2002, personeel te vinden. “Dat was echt een heel andere tijd dan nu, natuurlijk. Des te trotser zijn we erop dat de groep enthousiastelingen van het begin tien jaar later nog voor een groot deel uit dezelfde mensen bestaat. Dat is zeker in onze branche een unicum en iets om heel trots op te zijn. Tien jaar later kunnen we dus wel vaststellen dat Hornbach Wateringen een goede, betrouwbare werkgever is met een vaste banengarantie.”

Het tienjarig bestaan van deze vestiging is voor Van Huisstede en zijn collega’s zeker reden voor een feest, maar niet op dit moment, nu de zomervakantie is begonnen. “We hebben dit moment aangegrepen om ons tuincentrum helemaal te verbouwen. Begin oktober zijn we daarmee klaar en in die maand pakken we flink uit! We vieren het jubileum dan met een koopzondag en grootse activiteiten, die nog even geheim blijven …”

We hebben dit moment aangegrepen om ons tuincentrum helemaal te verbouwen. Begin oktober zijn we daarmee klaar en in die maand pakken we flink uit! We vieren het jubileum dan met een koopzondag en grootse activiteiten, die nog even geheim blijven …
Vestigingsmanager Peter van Huisstede

De mensen hier hadden negen jaar moeten wachten tot de aangekondigde Hornbach eindelijk realiteit was. Vanwege de overweldigende drukte moesten mensen tijdens de opening een heel stuk langs het industrieterrein komen lopen. Indrukwekkend gezicht was dat. Een mooie herinnering
Vestigingsmanager Peter van Huisstede

Hornbach Bouwmarkt Nederland
Maarten Post
Telefoon:030 - 266 98 98
E-mail:maarten.post@hornbach.com
Van Hulzen Communicatie
Ilse Mijnders
Telefoon:071 - 560 20 60 / 06 - 426 00 456
E-mail:hornbach@vanhulzencommunicatie.nl
Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 19.000 medewerkers. HORNBACH is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels veertien vestigingen in ons land. HORNBACH won in 2018 voor de dertiende keer de Retail Jaarprijs, in de categorie ‘Beste Bouwmarkt van Nederland’, en nam dit jaar ook de Webshop Award Bouwmarkten in ontvangst. Tevens is HORNBACH bij onafhankelijk onderzoek (waarderingsrapport DIY) van GfK al vier keer op rij uit de bus gekomen als best gewaardeerde bouwmarkt. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie, deskundig advies, competente service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (bij 50.000 artikelen).

Volg Hornbach:

Twitter
Social wall
Facebook
Social wall