HORNBACH newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals
Hornbach weer ’s avonds geopend

Hornbach weer ’s avonds geopend

Gebruikelijke openingstijden: op werkdagen tot 21.00 uur

Vanaf maandag 31 augustus is Hornbach op werkdagen weer tot 21.00 uur ’s avonds geopend. En dat is goed nieuws voor alle Nederlandse doe-het-zelvers. Dankzij de terugkeer van de koopavond bij de projectbouwmarkt, kunnen zij meer gespreid over de dag inkopen doen, wat de veiligheid ten goede komt. Met de verruiming van de openingstijden is Hornbach open zoals gebruikelijk was, voor COVID-19 uitbrak. Geldende veiligheidsmaatregelen in de bouwmarkten van Hornbach blijven van kracht.

“Vanaf mei hebben we onze openingstijden stapsgewijs verruimd”, vertelt Evert de Goede, algemeen directeur Hornbach Bouwmarkt Nederland. “Allereerst kregen ProfiKlanten, professionals in de bouw, toegang tot de bouwmarkt in de avonduren. Sinds 11 juni zijn we op donderdag en vrijdag voor iedereen tot 21.00 uur geopend en dat verloopt goed. Met de terugkeer van de koopavonden op de maandag, dinsdag en woensdag zijn onze bouwmarkten volgens gebruikelijke openingstijden geopend.”

Veiligheidsmaatregelen blijven van kracht
Om zo veel mogelijk klanten van dienst te kunnen blijven, paste Hornbach de afgelopen maanden in rap tempo haar werkwijze aan. De Goede: “We hebben de nodige veiligheidsmaatregelen genomen en die blijven voorlopig ook van kracht. Zo roepen we doe-het-zelvers op om alleen te komen winkelen en reguleren we het aantal bezoekers in onze vestigingen. Voordat consumenten de bouwmarkt betreden wordt hen gevraagd de handen te desinfecteren en tijdens het winkelen is afstand houden een vereiste. Daarom monitoren we drukke gangpaden actief en sluiten we deze tijdelijk af als er geen 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Uiteraard houden we de huidige situatie nauwlettend in de gaten om, indien nodig, bij te kunnen sturen. De veiligheid van onze medewerkers en klanten staat immers altijd voorop.”

Openingstijden
Alle 15 Hornbach-vestigingen in ons land zijn met ingang van 31 augustus van maandag tot en met vrijdag geopend van 07.00 tot 21.00 uur. Op zaterdag van 08.00 tot 18.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Hornbach Alblasserdam is op zondag gesloten. Kijk voor de actuele openingstijden en meer informatie over geldende maatregelen op:  www.hornbach.nl/coronavirus.

Lees ook ...