HORNBACH newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals

Hornbach werft talent voor nieuwe vestiging in Best

Bouwmarkt werkt samen met gemeente Best

Hornbach maakt zich op voor de opening van de nieuwe vestiging in Best komend najaar. Een belangrijk onderdeel van de voorbereidingen is het werven en aannemen van nieuwe medewerkers. Hiervoor werkt Hornbach nauw samen met de gemeente Best.

“We zitten momenteel midden in het wervingsproces. Daarbij ligt de lat behoorlijk hoog”, vertelt Jos van der Gun, vestigingsmanager van Hornbach Best. “Eén van de onderscheidende punten van Hornbach is deskundig advies. Om dat te kunnen waarmaken, stellen we hoge eisen aan de mensen die we aannemen. We hebben meer dan 1.600 sollicitaties ontvangen voor ongeveer 150 vacatures. Tot nu toe hebben we 63 nieuwe collega’s aangenomen.”

In de speurtocht naar nieuw talent werkt Hornbach onder meer samen met de gemeente Best. “Zij matchen ons bijvoorbeeld met mensen die nu een uitkering hebben en dragen zorg voor een eerste selectie. Onlangs organiseerde de gemeente een voorstelronde met kandidaten, van wie we er vier hebben aangenomen. Zij gaan straks aan de slag bij de afdelingen Sanitair & Installatiematerialen, Goederenverruiming, Badkamer en Keukencentrum en bij de kassa. In totaal willen we langs deze weg een tiental nieuwe collega’s vinden.”

De nieuwe medewerkers starten met een intern opleidingstraject, waarin ze zowel vakkennis als praktische vaardigheden opdoen. Daarna volgt er een inwerkperiode bij een andere Hornbach-vestiging. “Iedere ochtend vertrekken nieuwe medewerkers vanuit Best naar verschillende vestigingen van Hornbach in het hele land. Daar raken ze vertrouwd met de dagelijkse praktijk in een Hornbach-vestiging. Als we dit najaar opengaan in Best, zijn ze er helemaal klaar voor!”

Intussen blijft Van der Gun druk bezig om het gehele team voor Hornbach Best compleet te krijgen. “Op dit moment zoeken we vooral nog naar verkoop- en kassamedewerkers. Als je belangstelling hebt, kijk dan vooral even op de website van Hornbach. Daar staan alle vacatures bij elkaar.”

Lees ook ...