Hornbach newsroom Persportaal van Hornbach Nederland voor mediaprofessionals
Hornbach ziet uit naar vestiging in Zwolle

Hornbach ziet uit naar vestiging in Zwolle

Bouwmarkt en tuincentrum Hornbach opent een vestiging in Zwolle. De internationale winkelketen komt op een steenworp afstand van de Zwolse binnenstad, pal langs de snelweg A28. Hornbach heeft inmiddels 10 locaties in Nederland.

Streven is om de nieuwe vestiging van Hornbach in 2014 of 2015 te openen. De gemeenteraad van Zwolle moet zich nog uitspreken over het voorstel van het college van burgemeester en wethouders om de internationale retailer in de Overijsselse hoofdstad te verwelkomen.

Gezamenlijk

De gemeente Zwolle en Hornbach maakten de komst van de internationale retailer gezamenlijk bekend. Wethouder Economische Zaken van Zwolle René de Heer is trots op de komst van het grootwinkelbedrijf. “Het vertrouwen dat Hornbach toont, sluit aan bij de economische kracht van de regio Zwolle. We hebben als stad en regio de afgelopen jaren hard gewerkt aan de bereikbaarheid. Dat vereist continu aandacht, omdat we een steeds grotere rol krijgen als gastvrije stad. Bedrijvigheid vereist bereikbaarheid. Als de infrastructuur op orde is, volgen bezoekers en bedrijven. Na de komst van Ikea laat de komst van Hornbach nu opnieuw zien dat Zwolle interessant is voor sterke marktpartijen”

‘Logisch’

Namens Hornbach geeft Jacqueline Tijchon aan dat de keuze voor de Overijsselse hoofdstad wat de internationale retailer betreft, een logische is: “ De gemeente Zwolle telt 123.000 inwoners en kent een geschikt verzorgingsgebied voor een retailformule in de orde van grootte als die van Hornbach. Tel daarbij op een goed zichtbare locatie van bijna 4 hectare aan een van de drukste doorgaande wegen van Zwolle – de Blaloweg – en de keuze is snel gemaakt. Hornbach heeft op haar beurt ook wat te bieden aan Zwolle: een projectbouwmarkt die werk biedt aan 150 medewerkers direct, waarbij nog eens 150 personen indirect te werk worden gesteld (catering, beveiliging, schoonmaak, montageservice etc.)” , met een breed en diep assortiment, zowel kwalitatief als kwantitatief, waarbij voor alle artikelen de laagste prijs wordt gegarandeerd.

Bereikbaar

Hornbach en de gemeente investeren beiden in de (publieke) bereikbaarheid van de locatie langs de Zwartewaterallee – onderdeel van de Zwolse ringweg.

Op de plek van de nieuwe winkel stond voorheen een tankopslag. De herontwikkeling van dit deel van de stad zorgt voor een versterking van de Zwolse (regionale) centrumfunctie.

Onderstaande gegevens zijn alleen voor persgerelateerde vragen.
Voor overige vragen (zoals over uw bestelling) kunt u terecht bij het contactformulier.


Hornbach Bouwmarkt Nederland
Maarten Post
Telefoon: 030 - 266 98 98
E-mail: maarten.post@hornbach.com
Van Hulzen Communicatie
Fenna Zwerver
Telefoon: 071 - 560 20 60 / 06 - 42 600 279
E-mail: hornbach@vanhulzencommunicatie.nl
Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 24.000 medewerkers. HORNBACH is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels zeventien projectbouwmarkten en één HORNBACH Vloeren vestiging in ons land. In 2022 riepen consumenten HORNBACH voor de zestiende keer uit tot Beste Bouwmarkt van Nederland. Ook nam HORNBACH dit jaar voor de vijfde keer op rij de Webshop Award Bouwmarkten in ontvangst. HORNBACH kreeg in februari 2022 opnieuw het predicaat Laagste Prijs van de Consumentenbond, de bouwmarkt is 11% goedkoper dan het gemiddelde. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie (ook na aankoop), deskundig advies, uitgebreide service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (je grijpt nooit mis).

Volg Hornbach:

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Volg ons

Social wall